Vecka 32

Jag i vecka 32 ( 31+0 ) 102 cm
 

Mamman

Utnyttja tiden som är kvar till förlossningen för att komma i balans, mentalt och kroppsligt. Tänk på vad du äter och på hur du rör dig, så att du inte belastar fel. Ta varma bad för att slappna av i kroppen, försök att stressa så lite som möjligt. 

I slutet av graviditeten kan det bli svårt att sova bekvämt. Magliggande fungerar givetvis inte, och i ryggliggande kan trycket på pulsådern göra att både du och barnet mår illa. Den bästa sovställningen brukar därför vara att ligga på sidan. Många gravida tycker att det är skönt med kudde som stöd under den tunga magen. Tiden efter förlossningen kan också vara ganska tuff, men du kan få en hel del hjälp om du stannar på sjukhuset några dagar.

 

Barnet

Barnet är ca 40 centimeter långt och väger runt 2 kilo. Det kan själv kontrollera sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga, och barnet tränar dem genom att andas ner fostervatten, ofta med hicka som följd. Dess lungblåsor är fyllda av vatten under hela graviditeten och vätskan pressas ut först vid själva födseln. I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

 

Ibland kommer dom dagarna då man inte har någon ork eller fantasi alls till att göra mat, då är detta perfekt 
 
Lax i ugnen med lite sallad till, så enkelt. Bara till att stoppa in den i ugnen så sköter den sig själv och göra lite enkel sallad till. Har tagit vitlöks ost på samt lite pesto, super gott !
 
Det som var jobbigt som jag skrev om igår är idag över. Skönt ! Hatar att må dåligt, vem gör inte det? Så tog tag i problemet ist för att skjuta upp det och "soppa det under mattan" och låssas som att allt är bra. Det blev jobbigt för en stund, det blev det. Men det var redan det och att fortsätta låssas som ingenting och aldrig säga ifrån blev för jobbigt. Jag behövde det, och nu mår jag bra.
Skrev ju innan att jag inte mådde bra och därför inte ville blogga och det gör jag fortfarande inte. Helst hade jag velat skriva av mig, denna bloggen har jag för min egen skull för att kunna kolla tillbaka på sen. En plats där jag kan spara mina tankar, bilder, minnen, funderingar och sen om ett år gå tillbaka och läsa om och titta på. Ville som sagt börja blogga så fort jag fick reda på att jag var gravid för att kunna göra tex vecka för vecka och gemföra sen, det ångrar jag lite nu. Men just då var det inte "offentligt" att jag var gravid därför valde jag att inte börja skriva om det. Ville hålla det hemligt tills jag visste att allt var bra med bebis, ibland kunde jag även känna lite " är jag verkligen mogen för detta " känslor osv men någon stans visste jag att valet var självklart ifrån min sida och att jag aldrig skulle kunna leva med mig själv om jag tog bort barnet. Idag är jag glad över att dom hjärnspökena försvann ganska så snabbt, för jag hade ångrat mig hela livet tror jag. Även om min graviditet varit otroligt jobbig så vet jag att det kommer vara värt det, snart har jag min bebis här. 
 
Har pratat med en kompis som berättade om en som var på rutin ultraljud i vecka 38 och såg att bebis inte levde mer, jag ryser när jag tänker på det. Tänkt om det skulle hända mig, jag har föreställt mig allt med min bebis och tagit mycket väldigt självklart som man gör. Skulle man gå runt och tänka på allt som kunde/kan hända hade man blivit galen tror jag. Man tar lite för givet att allt ska gå bra och att barnet ska vara friskt osv kanske det inte alls är, vad gör man då? Hur tar man sig vidare då? Klart man älskar sitt barn oavsett vad, hur det ser ut, vilket kön eller skada det har. Man kan bara önska och hoppas att allt kommer gå bra och att bebis är frisk, hel och fin. Men ibland skrämmer dom tankarna mig, vet att jag inte borde tänka så men kan inte låta bli.
 
Vem är du, hur ser du ut? Lilla älskade bebis mamma längtar så efter dig
 
detta är inte orsaken till att jag inte känner att jag mår bra, att jag går och tänker på detta. Det händer ibland, men har bestämt mig för att inte skriva om andra saker. Håller det för mig själv ist, der riktigt privata. Tyvärr, för mig själv för hade velat skriva av mig men vet att jag kanske ångrar mig med hur öppen jag isf är.
Veckan har flytit på bra, bebis har rört sig ibland mer ibland mindre men har daglig kontakt med varan vilket är den enda kontakten vi har. Som jag skrev var jag hos MVC denna veckan och skrev lite om mina värden och sånt, allt ser bra ut och låter bra. Som jag skrev hade mitt järnvärde blivit bättre, känns bra ! Har fått för mig att jag ska svälja ner järntabletterna med apelin jouice men tror det är det som orsakar min halsbränna så ska testa denna veckan att svälja ner med vatten ist och se om det blir någon skillnad.

Det stod om att är man Rh-negativ vilket jag är ska man ta extra prover osv för antikroppar och det har jag vetat sen jag fick reda på att jag var gravid att jag skulle få göra, hela min familj är det då både mamma och pappa är det vilket är väldigt ovanligt. Gustav är det inte så barnet kan alltså vara positiv, 50/50 och skulle barnet vara det så får jag en spruta och det var något mer som barnmorskan sa, för att vårt blod inte ska blandas då det isf kan bli komplikationer vid nästa gravidititet isf. Så det är ju bra att dom är noga med det. Sen stod det angående mamman att man skulle ansöka om havandeskapspenning om man har särskilt tungt arbete osv, vilket jag har men eftersom att jag bara har vikariatet fram tills sista januari så hinner jag liksom inte gå över det, men dom sa iof att jag kunde få feb också så kanske ska tacka jag till det och sen ansöka om havandeskapspenning? Kan man göra så tror ni? Det känns ju lite som att lura då, då får jag alltså betalt för att gå hemma. Men det är ju egentligen deras fel om dom nu skulle anställa mig tom sista feb då jag är berkänad att föda 2/3 hmmm.. ska kolla upp det kanske.

Barnet kan jag inte veta vad som hänt med, då jag tyvärr inte kan kika in och titta även om jag ibland önskar att jag kunde men enligt barnmorskan så var det skol exempel då det såg jätte bra ut med kurvan osv. Skönt att bebis sköter sig som hon/han ska.

Tänkte visa er lite av julklapparna jag fick iår
 
 
 
Lite var till mig, lite var till bebis hehe. Vågen hur ska man tolka det? Hmm.. Nej jag visste faktiskt att jag skulle få den, hade valt den själv. Så glad för fällen också, fick den av mina svärföräldrar efter mycket om och men om vad jag önskade mig haha. Fick även ett jätte fint fat, presentkort, väska, handukar och lite annat smått och gott. Lagt undan en del, därför jag inte fotat allt :) Blev jätte glad för allt det jag fick, ska se vad jag ska köpa för mitt presentkort behöver en del till studion så det mesta blir väll dit :)
Just nu är jag, tom.. Där av inget bloggande, har ingen ork eller lust alls.. När jag mår bättre igen kommer jag blogga som vanligt. bebis mår bra och rör sig för fullt, snart ses vi.
Allt gick bra hos Mvc, bebis låg med huvudet ner nu ( vet dock inte om det var fixerat så, utan hon sa bara att det låg rörligt ännu men att hon sa att man kunde hoppas att den ligger kvar så. ) har ju som sagt fått äta järn tabletter för att mitt värde låg ifrån början på 117 sen sjönk det till 108 och sist jag var där var det på 107 bara och när man var i vecka 28 som jag var då skulle man egentligen ta extra prover för det var så lågt. 
 
Min blodgrupp är RH- negativ vilket gör att man redan får ta massa extra prover för att kolla antikroppar osv, man får inte ha för mycket av vad det nu var. Så därför gav hon mig en "chans" att jobba upp kärnvärden till denna veckan då hon vet att jag tycker det är så himla jobbigt med blod och sprutor. Idag låg det på 123 vilket var jätte bra sa hon, det bästa jag haft men det beror ju på vem du gemför med men jag skulle fortsätta med tabletterna i alla fall. Tog först blutsaft då jag hade hört att dom ena tabletterna gav en tjej som är beräknad samtidigt som mig illamående, kräkningar osv det var precis som hon var magsjuk och eftersom jag mått så dåligt med illamående och det under halva graviditeten så kände jag att jag inte ville det igen, så försökte med blutsaft men det hjälpte som sagt inte, sen var det väldigt dyrt och jätte äckligt. Så jag var glad att slippa det, för dessa tabletter jag tar nu funkar jätte bra. Trög i magen är jag dock men inte så att jag har vidare ont av det, det påverkar mig inte speciellt mycket så känns som jag kan lika bra ta dom då.
 
 
 
 
 
Idag är jag i vecka 31 (30+4) och jag hade gått upp sammanlagt precis 8 kg, känns inte alls så farligt med 9 veckor kvar av graviditeten, men jag vet att man kan gå upp väldigt mycket på slutet och sen väldigt mycket vatten. Men det känns som att jag inte orkar "oroa" mig för det. Har heller inte ännu fått några bristningar någon stans vad jag sett i alla fall, så får hoppas att man kan undvika det också såklart men känner samma där som med vikten lite går jag upp så gör jag, får jag bristningar så får jag. Kan inte göra så mycket åt det? Smörjer mig på mage, bröst och ibland rumpa men absolut inte varje dag nån gång i veckan om jag kommer ihåg det typ. Så jag är inte så "noga" med det, men jätte tacksam att jag hittills inte fått något och hoppas ju såklart att jag inte får något heller. Vem gör inte det? Finns ju ingen som önskar det liksom, men finns nog folk som bryr sig om det mer än jag. Barnet väger ju nästan 2 kg nu, sen är det moderkakan nått kg sen vatten så har nog egentligen inte gått upp så mycket i mig själv. Ändå har jag inte gått ut och gått något, inte tänkt på vad jag stoppat i mig, inte tränat, ingenting sånt. Men det kanske jag får äta upp nu dom sista veckorna ?
 
nu jag vi även bestämt oss för vagn, så ska beställa så snart det bara går. Blir en 2014 modell så den släppts inte förens efter nyår så får åka in då. Känns skönt att äntligen bestämt oss för något, ett stort steg !
 Godmorgon på er, just nu sitter jag och väntar på att få komma in till min barnmorska hos mvc 
 
Blev inget sovande, Gustav vakande och han ville spela mera tv spel så jag kollade klart på min serie på netflix. 30 grader i februari har sätt lite av den innan men aldrig fått sett klart den så såg jag att den fanns med där och passade på så har plöjt igenom nästan alla avsnitt nu. Är på sista avsnittet nu, någon av er som sätt den?
 
 
Om inte är det en serie att se, har dock inte sätt klart den men det jag har sätt har fallit mig i smaken. Så har ni ide torka på serier så kan jag rekommendera denna serien :)
 
Imorgon är det som sagt en del att göra, Mvc och fotografering sen bort på kvällen. Lite annat mot idag, skönt att det händer något också kan jag tycka :) 
Nu har jag sparat ner lite fina gravid bilder som ska skickas iväg i dagarna ( när kunden har tid ) vi bestämde så i stället för att underlätta för både henne och mig. Dock tar det väldigt lång tid att spara ner bilderna dessvärre så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, vill som sagt inte väcka den Björn som sover haha. Skämt och sido, nej men han behöver sova men att inte göra nått gör ju mig uttråkad. Hmm, han vaknat säkert snart och min förhoppning är att han ska om han fortfarande vill ut då tycka det är för sent och tycka vi ska se på film eller nått i stället. Klockan är ju ändå snart 21 på vardagarna brukar vi redan ligga i sängen bänkade framför en serie tills vi somnar så, att vara uppe till över 01 hör inte till vanligheten men det har det gjort för oss båda nu.
 
har släck ner hela lägenheten, bara granen som
är tänd och det är helt tyst. Ligger i soffan och kan höra hur Gustav snarkar ifrån sovrummet. Kanske bara ska stänga av tvn som är på där inne och lägga mog brevid och sova? Får se hur jag gör men skriver mer om jag blir rastlöst ikväll eller imorgon :)
Passade på att sätta mig vid datan en stund nu, Gustav sover/vilar lite då han blev så rastlöst och eftersom jag tyckte han kunde vara hemma idag så vill jag inte väcka han. Tycker han varit med sina vänner mycket nu, så ikväll får han vara hemma. Även om det inte är nått vidare sällskap just nu då han sover haha, så är det ändå skönt att han är hemma. Man känner sig inte lika ensam då och jag kan passa på att jobba lite. Blir ju annars att man ALLTID sjuter upp saker och ting, i alla fall jag. Hur är det med er, brukar ni också göra det? Så sitter man i stället i sista stund med allt. Imorgon ska vi ju som sagt till några vänner för att umgås lite, ska bli så kul att umgås med några som är i vår ålder som har barn. Det är en av Gustavs närmsta vänner, men sen han blev pappa har det blivit att dom inte ses lika ofta och sådär, vilket jag tycker är tråkigt. Men imorgon är vi dit bjudna, så grabbarna dricker väl lite öl och tjötar skit kan jag tänka mig medans jag kommer fråga ut mamman om allt som har med bebisar/barn att göra haha. Har dessutom inte träffat deras minsta, så det ska bli kul att äntligen få göra det och umgås på ett annat sätt.

Nä om man ska se till att få lite jobb klart då, eftersom det blev ändrade planer igår ;)
Nu är jag här i barnvagnsträsket igen så fruktansvärt svårt att bestämma sig, ni får gärna tycka till?
 
 

Beslutsångest på modell, färg och typ av hjul Här är 2013 med Silver lufthjul, svart lufthjul, Svart Evahjul, liggdel

 

 
Beslutsångest på modell, färg och typ av hjul Här är 2014 med Silver lufthjul, svart lufthjul, Svart Evahjul, liggdel
 
Det är en sån dag idag, känns precis som en bakis dag haha. Var ju ute igår men drack två alkoholfria öl, men det är nog mest själva grejen att man är ute och är igång så att säga. Man sover inte ordentligt osv som gör att man "känner sig bakfull" har spenderat i stort sätt hela dagen i sängen. Gustav har tvn där ute och spelar tv spel på Wiiet och jag kollar serie på netflix :) Mycket mer kommer nog inte hända idag, än att vi ligger här på var sitt ställe, ska se på lite Harry potter sen har kommit till nummer 4 hade tänkt dra igenom alla nu under ledigheten. Imorgon är vi bortbjudna till några vänner, ska även till Mvc på förmiddagen och har även en fotografering på förmiddagen. Så imorgon händer det lite mer än idag haha.
Det blev lite ändrade planer, smsade en kompis för hade tänkt åka förbi och lämna lite pengar ( som ska samlas ihop inför nyår ) men hon var inte hemma. Misstänkte nästan det, alla brukar ju dricka denna dagen eller inte alla kanske men många :)
 
men det var som om hon läste mina tankar, skrev ju om att det var så tråkigt att folk aldrig frågade om man ville vara med fast inte kunde dricka liksom, men hon frågade så blev jätte glad. Åkte över och umgicks lite, sen följde jag även med ut faktiskt. Här ute där jag bor känner alla, alla typ. Man vet i alla fall vilka dom flesta i ens ålder är, så nu när jag var ute ( har ju inte varit det när jag varit gravid ) var det många som tittade haha. Men hade för en gång skull typ tajt tröja idag så man såg ganska tydligt magen nu vilket jag tycker annars ibland att man knappt gör. Sen har ju inte så många sätt mig i mitt " nya hår " min nya hårfärg så det blev änna två saker folk reagera på. Men det var kul faktiskt, fast alla var väldigt fulla. Vi skulle gått vidare på "efterfest" men där stod polisen och alla gick för ifrån så träffade på sambon också så vi åkte hem. Kanske var lika bra för hans del, han sover redan här brevid och det tog inte många minuter ska jag säga. 
 
 
 
tack för ikväll mina fina vänner, det behövde jag. Få komma ut och träffa folk, få umgås och bara vara. Varför ska folk reagera på att man är ute fast man är gravid? Man kan vara ute, utan att dricka. Det kan vara rent av underhållande att se alla människor, hur dom beter sig osv. Ibland undrar man vad vissa tänker med, eller om dom
tänker överhuvudtaget? Ibland undrar man. Fick jätte många grattis ( har ju som sagt inte varit ute så mycket ) och folk som sa att det var så kul och att jag var fin och sådär. Då blir man glad när det kommer fram folk man knappt känner och säger så, blir så glad. Tack tack tack ! Ni är så härliga och goa som säger såna saker, är lite tillbakadragen när jag är ute så men inget illa menat mot nån blir jätte glad :)
 
Nä nu är det dags att sova, att jag är uppe så här länge händer ju knappt haha. Tack åter igen mina fina för ikväll, jätte kul !
Har spenderat lång tid framför datan nu, med att gå igenom massa inlägg. Lägga dom under rätt kategori och lägga in vissa på kategorier som inte hade det osv, gud det tog lite tid. Har kopplat in min gamla hårdisk och sitter och lyssnar på musik som jag lyssnade på förr. Massa svensk hiphop, lyssnar aldrig på det längre typ förutom vissa kvällar då jag kan få för mig det som idag tex. Tänkte jag skulle få gjort lite jobb saker, spara bilder, skicka bilder och gå igenom mina hårdiskar lite. Man behöver alltid rensa bland dom, då man bara lägger in sakerna när man är klar lite huller om buller ibland. Så det tänkte jag sysselätta mig med i några timmar, kul va? :)
Tidigare har jag ju pratat en del om att jag tycker det är väldigt tråkigt att jag ser mina vänner så sällan och att det blivit så betydligt mycket mer nu sen jag blev gravid. Och jag skriver inte bara och ändå liksom inte försöker göra nått åt det, för jag har försökt flera gånger. Att säga saker som - nej för man kan ju inte göra NÅGOT när man är gravid. Och nämnt detta vid fler tal tillfällen att jag tycker det är så tråkigt och att det kunde vara kul att nån gång vara den som börjar smsa eller att man stendigt ska vara den som får höra av sig för att överhuvtaget ha nån kontakt.
Men när man sen träffar vänner och frågar lite om vad dom gjort och sådär under "tiden sen sist man sågs" eller om man vet att dom kanske varit ute eller så och får höra att det var många med och att några va nyktra. Då blir man lite ledsen och tänker, bjuder alla in sig själva när ni ska ses då eller för jag fick ju ingen frågan om det. Eller handlar verkligen allt om att jag är gravid och därför inte kan vara med och umgås längre? Om folk kan vara med och vara nykftra fast dom inte är gravid varför kan då inte jag få den frågan? Förstår inte rikrigt skillnaden mellan det, jag har en tjock mage som det bor en liten bebis i det är skillnaden.

Jag var inte den som drack alltid innan jag blev garvid heller, det var mer ovanligt att jag gjorde det kan man väl säga men då var det inget snack. Det kunde bli en del tjöt om att "kom igen, drick nu" ifrån vissa håll men aldrig att man uteslöts ifrån att bli tillfråga om man i alla fall ville vara med. För några helger sen var större delen av mitt kompis gäng ute och hade jätte kul vad det verkade som, pratade med några av dom på sms på dagen men man fick ändå inget - jaha ska du bara sitta hemma, men kom hit en sväng och tjöta om du vill. Jag kan räkna dom gånger jag fått något sånt överhuvetaget sen jag blev gravid på en hand, tycker det är lite ledsamt faktiskt. Just att jag VET att det är inget problem för andra att vara med även om dom är nyktra men jag får inte ens frågan om att vara med. Har ställt frågan till mig själv 100 tals gånger, tycker dom inte om mig mera? Vad gör jag för fel? Osv men när vi väl ses så känns det som att dom gör det, dom tycker om mig och verkar vilja umgås med mig. Varför kan dom aldrig då fråga om jag vill vara med? Varför ska jag alltid behöva vara den som smsar för att hålla kontakten? Är det så här det ska vara när man är ett gäng, att folk ska behöva känna så här? Har jag gjort så här mot någon av dom andra?

I mellan åt blir tankarna fruktansvärt jobbiga, för det slutar nästan alltid i att jag börjar gråta när jag tänker på det. Jag hatar att jag känner så här och att jag inte kan "släppa taget om det" för jag tycker inte att det är okej. Dom gångerna jag får träffa mina vänner är jätte roligt, men det är precis som att alla har bestämt sig för att det är JAG som inte vill vara med dom ändå, för hon är gravid vad ska hon här att göra. Lite så känns det som att dom kanske tänker, - vi ska ju ändå ut sen så inte så kul för dig. Eller - vi ska ju ändå dricka överhuvetaget så inte så kul för henne att vara här. Som att det är för min skull som dom inte frågar, men kan inte jag få bestämma själv om jag vill vara med eller inte, kan man någon gång få frågan om man vill vara med. Om man sitter ett gäng tillsammans så brukar det alltid komma upp vad gör han då eller hon då osv, om dom som alltså inte är med. Kan ingen då kanske tänka, ska vi fråga om hon vill komma förbi en stund och sen låta personen i fråga fatta beslutet ist för att fatta det åt personen som inte ens är där. Så tror jag nog att det kan vara, att dom tänker ibland eller inte tänker på det alls. Jag vet inte, vill inte tro att dom inte tänker det alls för det känns jätte hemskt att dom liksom inte bryr sig om dom som inte är med. Så vill nog ändå tro på det andra att dom tänker att dom inte vill fråga för att jag helt enkelt inte vill vara med dom som är så fulla, men varför skulle jag inte? Jag gjorde det innan jag blev gravid var med utan att dricka och kan göra det nu när jag är gravid.

Många tankar i huvudet idag, men det är en sån dag känner jag. Idag är en sån dag som jag vet att många ska ut på och jag kommer få se och höra hur kul dom hade och ingen kommer ens undra vad jag gjorde. För det är ingen som bryr sig egentligen, för då hade man väl fått ett sms med - hej vad ska du göra idag? eller nått. Men telefonen ligger lika tyst som alltid. Ibland kan det låta som jag får ett sms och jag blir glad och tänker, oj vem kan det vara? Upprymd av lycka och gjädje men blir lika besviken varje gång det bara är ifrån ett spel, så har sen en lång tid tillbaka haft på ljudlöst konstant. Hade egentligen lika bra kunnat stänga av mobilen helt, den enda som singer mig är mamma, pappa, syster och sambo. Det är dom jag ringer också, en del andra också men oftast får man inget svar. Men det är väl så det är helt enkelt, jag kan inte göra mer än att säga att det är fruktansvärt tråkigt. Och det vet dom om, jag har sagt det flera gånger exakt det jag skriver här, sen kanske inte jag har sagr det till alla men vet att några av dom har jag sagt det till när han/hon varit med andra och då tänker man att dom kanske tar upp det, men det är ju inte alls säkert heller. Men känns som jag tagit upp det med dom flesta att det är tråkigt detta och som sagt lagt in kommenterar som - nej jag får väl vara hemma och tråka som vanligt. För det är som sagt inte så att jag är med min sambo hela tiden, dom är medvetena om det också.

Jag är inte heller "sur" på någon av mina vänner, utan det jag tycker är att det är så HIMLA tråkigt att alltid man får vara den som hör av sig och att man nästan ALDRIG får frågan om man vill vara med när man vet att det är många som ska träffas av sina vänner.
 
 
Såhär ser det ut hos mig just nu, gosat ner mig i soffan med granen tänd och avnjuter en jul film som går på 5 an. All i want for christmas, någon som sett den? Inte jag, så får se vad jag tycker sen :) Tycker det är sååå mysigt med julfilmer nu och roligt att dom visar så många på tvn, har ju inspelingsbar box så har satt en del på inspelning så man kan kika på några sen ikväll. Vilken är eran favriot julfilm?
Godmorgon, hur var eran jul? Min var toppen bra, men längtar redan tills nästa år då bebis är med :) då kommer bebis vara ganska stor ändå, 9 månader gammal min lilla älskling ! 
 
Känner att jag inte har hunnit med nått här hemma under julen nu, ser för jävligt ut med disk och tvätt och massa saker överallt ! Så hade tänkt idag att jag skulle få lite ordning här hemma och fint igen. Så det är tanken med dagen, berättar sen om julen och vad jag fick :)
 
Tänkte passa på att önska alla en riktigt god jul, hoppas ni får en toppen dag allihop och njuter av julen och allt vad det innebär. Även om vi inte får någon vit jul i år
 Jag i vecka 31 ( 30+0 ) 103 cm

Mamman:
Ditt blodtryck kontrolleras regelbundet hos barnmorskan. Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar i blodet, vilket i så fall måste följas upp noggrant. Om du har ett tungt arbete, exempelvis inom vården, har du möjlighet att få så kallad havandeskapspenning. Det är viktigt att du ansöker om det i tid. Passa på att fråga din barnmorska när du är på kontroll.

Barnet:
Nu är det bara omkring tio veckor kvar av din graviditet! Barnets huvud är ca 8 centimeter i diameter och har rätt proportion till den övriga kroppen. Huden, som tidigare varit väldigt skrynklig, börjar bli slätare allt eftersom den fylls ut med mera underhudsfett. Barnets sparkar känns mer som knuffar – barnet har inte plats att sparka så häftigt som för några veckor sedan. Ibland kan du kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä, en fot - eller en liten stjärt.

Godmorgon, imorgon när vi vaknar upp är det jul. Gud vad fort tiden går, äntligen är den här. gustav vaknade tidigt idag för ovanlighetens skull så han frågade om vi skulle se någon film och det blev en favorit ifrån Harry potter filmerna
 
 
Den första filmen av Harry Potter, hade tänkt vi skulle se på alla nu under ledigheten :) så mysig, tycker alla harry Potter filmer är mysiga och så bra. Passar nu till jul, när man är ledig att se dessa. Tror dom brukar visa dom filmerna under denna tiden på året, även typ sagan om ringen filmerna.
 
nä nu ska jag fortsätta titta innan någon blir irriterad här ;)
Trotts allt så kunde jag inte vara lyckligare än jag är nu, du gör mig lycklig. Ibland kan du göra mig så fruktansvärt ledsen och arg men det känns lite som i pinks låt true love lite ur texten 
 
" There's no one quite like you, you push all my buttons down
I know life would suck without you (whoa oh oh)
At the same time, I wanna hug you
I wanna wrap my hands around your neck
You're an ******* but I love you
And you make me so mad, I ask myself
Why I'm still here, or where could I go
You're the only love I've ever known
But I hate you, I really hate you
So much I think it must be
True love, true love
It must be true love
Nothin' else can break my heart like
True love, true love
It must be true love
No one else can break my heart like you "
 
kort sagt, ibland driver du mig till vansinne och gör mig arg och ledsen men det tillhör i ett förhållande det går upp och ner. Men när du lägger handen på magen och känner vårt barn sparka och man ser hur häftigt du tycker att det är, då får det mig att inse att jag gjort rätt. Att dela mitt liv med är meningen med mitt liv, skulle aldrig vilja byta bort det vi har och kommer ha om några månader. Vårt barn, vår egen bebis mot något annat. 
 
Vi vi kommer bli en familj, vi tre tillsammans kommer vara oslagbara. Kärlek övervinner allt, vilket jag starkt tror på, då vi genomgått mycket under dessa 4 åren tillsammans. Här står vi än idag och det måste ändå betyda nått, man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda men jag lever i nuet och njuter av den tiden vi får tillsammans varje dag. 
 
vill bara att du ska veta att vårt barn kommer vara den finaste gåvan du gett mig, att jag älskar dig över allt annat. du och jag mot världen, idag, imorgon och föralltid.
 
 
Imorgon går jag alltså in i vecka 31, nu känns det verkligen som att det går fort. Vad händer? Haha nä men jätte skönt att det äntligen börjar ticka på lite samtidigt som jag vet att det är en bit kvar tills bebis finns här hos oss.
 
det stod att man kunde få ondare sammandragningar i denna veckan men det har jag inte känt av nått vidare, halsbrännan har dock ökat. Jag som skrev att jag inte kände så mycket mer säkert därför, typiskt ! Dock har jag härdat ut ist för att ta tabletter då jag tyckte dom tuggtablatterna var äckliga. Går fortfarande på järntabletterna så får se på torsdag när jag ska till Mvc vad dom säger om värderna. Hoppas dom gått upp så jag slipper göra nån undersökning.
 
barnet kan fortfarande vända på sig och det har märkts haha, den rör sig flitigt tycker jag kanske inte lika mycket man känner som innan men igår fick Gustav känna för första gången, va rädd att bebis skulle hinna bli för stor så är glad att han hann känna det. Tror nog han tyckte det var lite läskigt, men tror det va bra det blev mer verkligt för han. Nu är det nära, men ändå ett tag kvar. Tur är väl det då allt inte är riktigt fixat för bebis ankomsten än. Vi har bestömt oss för vagn nu äntligen, känns bra ! Ska beställa efter nyår då det kommer bli en modell av 2014. Det stod inte så mycket mer som ska hända i denna veckan, bebis växer och ska bli tjock ;) nått med rutiner kan skapas nu sömn rutiner alltså men när jag är aktiverad sover bebis när jag vilar är bebis vaken och så har det varit hela tiden nästan, tror jag.
Varit it förkyld hela veckan, nu börjar det bli bättre men inte helt 100 än. slö och tung i kroppen men man bli ju större så inte så konstigt, har märkt i denna veckan att man inte är så smidig som innan att man tänker att man kommer igenom tex mellan bordet och soffan men oj där var en mage i vägen, haha. Inget har svullnat upp än, händer eller fötter vad jag märkt i alla fall, växer mest på magen sen är det väll tuttar, rumpa och lår som också vuxit lite i så fall.
Mått lite illa i veckan också, men inget överdrivet mycket.
 
Har fått lite kommentarer angående brösten, att dom blivit större och ja det har dom nog kanske men ingen mjölk har kommit vad jag har märkt, alltså det har inte ömmat eller läckt något men det kanske kommer ändå? Inte så mycket koll på det. Gustav har tagit mer plats i sin roll som blivande pappa tycker jag denna veckan, pratar mer och mer, planerar osv vilket är jätte kul. Denna veckan har varit super bra, tycker jag.
 
igår fick även gustavs brors tjej känna när bebis sparkar, jag tycker det är lite läskigt ibland men härligt att få lite kontakt med bebis såklart. Tror ingen som inte varit gravid riktigt förstår vad som händer och sådär, många tycker nog att det är läskigt / äckligt typ. Men jag tycker det är häftigt, tycker jag.
 
Några bilder ifrån vecka 30 ( 29+4, 29+5 ) kväll och morgon.
 
Tack säger vi för denna veckan, vecka 30 och hej säger vi imorgon till vecka 31 ! Wiiie
Var jätte trevligt igår på mini julen som jag spenderade med mina svärföräldrar, mysigt ! Nu ska jag ner till en reataurang snart och käka med sambon och några vänner till han, så väntar mest på att dom ska höra av sig. Dom har varit där och grejat med bilen, inte våran dock men. Så just nu är jag lite rastlöst av att bara sitta och vänta så tänkte passa på att skriva lite, ska göra mig iordning nu tänkte jag och stressa på dom lite haha ;) 
Dags för mini jul hos svärföräldrarna, ska bli riktigt mysigt ! Eftersom att Gustavs brors flickvän kommer ifrån Gävel så ska dom dit och fira jul med henens föräldrar så vi valde att ha en liten mini jul så dom också kunde vara med och träffa oss innan dom åker. Dom skulle gentligen varit med här detta året, men eftersom vi ska vara här nästa jul med bebisen så hade det blivit att vi "missade" varan när det kommer bli vart annat år sen när bebis finns. Hon är dessutom ensambarn och kan ju "bestämma" lite själv, till skillnad ifrån mig då min syster tex är i gränna hos hennes sambos föräldrar vart annat år så vill jag ju vara med dom det året dom är här såklart. Men eftersom att vi bor som vi bor, tror jag tagit upp det tidgare? Så kommer det ju ändå bli att bebis träffar farmor, farfar, mormor och morfar även om det inte är "deras" jul tror jag. Men ska bli skönt att slippa flänga runt så mycket ändå kan jag tycka. Haha, nej nu är det dags att gå in strax kommer dom :)
 
Har haft en super bra dag idag verkligen, hunnit med mycket. Städat, umgåtts med pappa och klätt granen, skänkt kläder, sorterat, tvättat och diskat sen spenderade jag eftermiddagen med mina fina vänner och bebis mys sååååå härligt 
 
Jag har ju verkligen känt många gånger att jag varit så ensam och tyckt att det varit tråkigt att mina vänner inte hör av sig på samma sätt som förut bara för jag är gravid. Vilket har gjort mig väldigt ledsen, men dagar som dessa får mig att glömma det helt. Kommer leva på detta länge, så härligt att få umgås, prata om allt och inget skratta och mysa. 
 
min kompis Annie fick ju barn för 6 månader sen så är där ibland och "övar" på henne underbara son Colin som kommer bli min bebis kompis i alla fall när dom är små hihi, då kommer vi umgås massor åh längtar. När man ser den kärleken dom har och får vara med vissa dagar så där jag av längtan när jag kommer hem, tänkt att snart har jag min egen bebis. Som ni ser på bilden är han ju verkligen så söt, dör ! Men inte så konstigt när både mamma och pappa ser så bra ut. Innan jag var gravid tänkte jag mycket på det, gud tänk om jag får en ful bebis osv. Alla säger ju att man inte tycker det om sin egen bebis, vilket är självklart att man inte gör. Men det finns ju söta barn och mindre söta barn och tror nog ändå man kan se det om sitt eget barn alltså, som sagt tänkte mycket på detta innan jag blev gravid men nu har jag inte alls tänkt på det. På det sättet, utan jag är bara sååå nyfiken på hur han/hon kommer se ut, mer än att veta vilket kön. Vill ha bebis nu, nu, nu
Idag har jag som sagt varit ledig och tagit det lugnt här hemma fixat och donat. Ringde pappa och bad om hjälp med granen han är ledig varje fredag så han sa att han kunde, världens bästa som alltid ställer upp vilken tur jag har. Gustav frågade om jag skulle göra det själv när jag frågade han var yxan var och lät nervös haha han hade nog varken trott att jag klarade det eller tillåtit det. Så när jag sa att det var pappa som skulle lät han lite mer lättad över det, söt !
 
Vi har ju det inte så stort hemma som sagt så fick ordna ett litet hörne åt granen, tycker det blev helt okej. Har tidigare år haft mycket mindre gran, sån mini liten typ. Detta året blev det ingen stor men i alla fall en riktig gran som var lite mindre, vilket var kul. Att äntligen ha en "riktig" gran här hemma.
 
 
Här har vi den lilla bocken också, visst är den söt ! Hehe, just nu har jag lagt paket under granen som ligger tills imorgon då vi ska ha mini jul hos gustavs mamma och pappa. Med julbak, paket lek och trevligt sällskap. Julen är himla mysigt ändå och nästa år är bebis med oss, tror verkligen man kommer så som man gjorde när man var liten då, att julen är mer speciell. Julen är ju mest för barn, eller roligast för dom i alla fall. Tycker lite det är familjen och barnens högtid, man får tid tillsammans på ett helt annat sätt, tid för varan. 
 
Undra om vi bor kvar här nästa år och nästa jul eller hur det blir. Har i alla fall bestämt att nästa år ska vi vara med gustavs föräldrar, eller jag har bestämt det Haha. Min syster åker nämligen till Gränna varannat år där Wilmas farmor och farfar bor och det ska dom nästa år, eftersom hon också ska ha bebis i maj så känns det roligare om vi kan fira ihop med dom sen varannat år, annars hade det aldrig blivit ju.
 
så första julen för bebis kommer bli hos farmor och farfar, sen bor ju vi nära varan ( mamma och pappa bor på Hönö, ca 10 min härifrån alltså grann ön ) vi bor brevid gustavs föräldrar på Öckerö så man kan ju vara hos en varannatrt år just på jul men det finns ju andra dagar sen den man "ska" vara hos, kan man ju vara hos den andra på dagen tex. Det löser sig alltid men kul att tänka att detta är sista julen utan barn, sista nyår utan barn osv. Så detta året ska man kanske passa på att "njuta" ? 
Kollar jag på serie och äter varma mackor, fredags mys med mig själv idag blev det. Men snart kommer sambon hem igen och vi ska se på lite film så helt själv är jag inte.

Har nog tagit upp det innan att min sambo har väldigt stor umgänge och det har han alltid haft och spenderat väldigt mycket tid tillsammans med dom. Önskar ibland att jag och mina vänner också kunde haft det så, att allt var så självklart alla var alltid med och hade kul tillsammans. Vi har jätte kul dom gånger vi väl ses, men det är så himla sällan det faktiskt sker. Men man kanske tycker det ännu mer nu när man liksom inte har så mycket att göra. Jag jobbar, äter, sover, jobbar, äter, sover känns det som. Mycket mer hinner man inte göra och så är det för dom flesta av mina vänner också det vet jag och helgen är den tiden man har liksom "frihet" och då vill oftast dom flesta dicka för att koppla av och göra nått, det gjorde jag också till och från var aldrig den som var ute och drack mycket. Tröttnade ganska tidigt på det, framförallt den man fick körkort och flyttade till grann ön. Om man nu dricka och är på andra ön där dom flesta bor hur ska man då komma hem, taxin har slutat köra osv. Dricker mest vid speciella saker, om vi firar nån som fyller år eller vid påsk, midsommar osv. Saker som man firar, ibland så kan man ju spontan dricka såklart men det hör väl inte till vanligheten. Men det är typ då man ses i mitt umgeäng när man ska dricka, känns ibland som att man inte kan ses utan att göra det? Tråkigt tycker jag, för det har jag känt av nu. Att när man inte kan dricka blir man heller inte inbjuden nu mera, trist...
Har ju haft denna bloggen länge nu och bloggat till och från, när jag kunnat / orkar och velat. När jag fick veta att jag väntade barn var det något jag ville börja med, med en gång för att kunna skriva det som händer lägga upp bilder som man sen kan kolla tillbaka på ( kanske gemföra med sen osv ) men eftersom att jag "gick ut" med det gabaka sent ville jag inte börja skriva här innan det. Då jag inte har nån koll på vilka som läser och inte, ser att folk är inne och kikar så det hade varit kul att veta vilka ni är och hur ni hittade hit? Om ni är nya följare eller gamla, skriv  gärna det :)
 
Har inte min blogg för att skaffa massa läsare osv, har länkat två gånger på min facebook nu och kolla vad som hände 
 
Lite kul ;)
Godmorgon på er
 
Usch mår fortfarande inte bra. Näsan rinner, vaknade inatt av det och fick sätta in papper som om jag blödde näsblod. Det är ju som tur var bara i ena men usch vad jobbigt det är, att ha något som ständigt skapar problem. Kan inte andas normalt, känner ingen lukt, osv. Blää för detta säger jag bara.
 
vaknade nu av att sambon skulle gå till jobbet, jag gjorde som sagt min "sista" dag innan jul igår. Det skulle varit min sista dag helt, men fick förlängt jan samt feb om jag ville men kände att jag har ingen aning om hur det känns i feb så säger jag till jan först så får vi se sen hur det blir. Hade glömt ta mina järntabletterna och en annan tablett jag tar varje kväll det var därför jag gick upp nu, hade tänk sova lite till i all fall tills Gustav kommer hem på frukost vid 09.00 då brukar jag vaknar annars när jag är hemma. Så ska försöka sova lite till, hörs sen !
Som jag skrev innan så skulle det ske en förändring, en del kanske redan sätt vad det var men vissa inte så jag tänkte visa här också för den blev ganska stor och jag har fortfrande inte vant mig riktigt. Men blev jätte nöjd, kändes som jag behövde göra nått nytt nu här ser ni resultatet :)
 
 
Efter att ha varit ljushårig i ca 4 år så kändes det som att det var dags att göra nått annat, har länge funderat på att bli mörk ( varit det innan, tom svart hårig ska visa bild ) Men då var det så fruktansvärt jobbigt att hålla på med den jävla utväxten som blev eftersom jag var så ljus i mig själv. När jag föddes så hade jag rödd hår, aldrig haft det där oranga som många har utan det var RÖTT när jag var bebis och jag har alltid tyckte att det varit jobbigt. Det blev ljusare med tiden mer åt det oranga hållet men ändå inte, sen började jag slinga/färga och fick ljusare och ljusare i mig själv och det röda har försvunnit helt. Som ni ser på bilderna åvanför så är detta min "vanliga" hårfärg kunde ha så ganska länge utan att det kom någon utväxt som märkte utan det smälte ihop väldigt bra, utväxten var aningen mörkare men inget som störde vidare mycket vilket passade mig bra då jag är ganska lat. Har varken råd eller ork att springa och färga hela tiden och det har varit så lätt att vara ljus. Det som är "blont" på bilden alltså några av slingorna är ju alltså inte så jag har egentligen utan det andra är mer min hårfärg.

I alla fall så har jag som sagt alltid tyckte att det varit jobbigt att vara rödhårig men idag är det inte många som kan tro att jag varit det som barn med det ljusa håret. Har fräknar på större delen av kroppen ( armar och ansikte mest ) men på sommaren kan jag få på benen och alla andra kommer fram väldigt tydligt. I ansiktet sysns det knappt på vinter halvåret att jag har det, sen räcker ju smink en del också men har alltid tyckte att det varit jobbigt att ha det. Jag har skämts för det många gånger speciellt när det varit sommar, får nästan alltid kommentarar som men gud va blek du är och typ många eller dom flesta av mina vänner bli väldigt bruna har dom tex sagt - man känner sig ju väldigt brun när man står brevid dig iaf och skrattat. Har aldrig tagit upp eller sagt till någon att jag tycker jobbigt tror jag till någon innan? Men jag vet att jag är jätte blek och att många/ dom flesta tycker det är väldigt fult att vara det. Men jag har lärt mig lite att leva med det, när jag var yngre var det betydligt jobbigare. Jag var alltid den som fick ha HÖGT solskydd ( det var ju pinsamt ) idag vet jag bättre än att ligga och gråta igenom nätterna för att man är sönder bränd. Och tar på mig hög solskydd utan att någon behöver tjata. Tror jag släppte det där med att tycka det var jobbigt när jag träffade Gustav och insåg att han älskade mig för den jag var, hur jag såg ut utan smink osv. Att jag kunde vara mig själv, då släppte det där tror jag. Kan fortfrande tycka att det är jobbigt såklart när vissa vänner tycker det är kul att stå brevid mig för att dom ska känna sig brunare osv, det gör jag faktiskt men det händer inte lika ofta längre så försöker att inte bry mig. Dom vänner jag har dom vet att jag inte blir speciellt brun på sommaren och har accepterat det, kul för dom att ha någon som alltid kommer vara blekare än dom själv för att vara brunast under sommaren är som någon sort tävling man ska vara det och man ska helst vinna, det kommer jag aldrig göra.


Här är en bild ifrån när jag gick ut 9an med mina två bästa vänner Janni och Noomie ( ingen snygg bild men vafan vem bryr sig haha ) älskar er <3

som ni ser hade jag mörkt hår här och ni ser ju utväxten. Dock är jag inte lika mörkt på denna som jag varit men här ser man ganska tydligt utväxten.

Här ser ni också väldigt tydligt på utväxten, här hade jag dessutom svart löshår i ( jag har alltså haft så mörkt hår ) Här blir jag sminkad till 9 ornas avslutning. På min skola så hade vi först avslutning i kyrkan som ni såg på bilden ovanför sen går man hem gör om sig tillbaka till skolan där man fixat en bil och åker korteg med alla 9 or på skolan ner till "centrum" här på våra öar klåva där en båt kommer och hämtar alla. Till båten är det en röd matta man får gå på och det är jätte massa folk där och tittar på alla, så får man blommor sen när alla bilar/fordon släppt av alla och alla är på båten åker man till en "hamn" där man går på bussar som ska ta en till en plats som är okänd för oss och firar en sista kväll, men underhållning ifrån skolan tre rätters och alla får olika priser osv. Jag visar er ist ;)

Janni och jag klara för att åka kortege, saknar dig min fina vän <3 ( usch för den utväxten haha )

här åker vi i bilen, det var jag en kompis som heter Jimmy och Janni. Jannis mamma körde :)
 
Framme vid röda mattan, där vi skulle gå av och få välkomms dricka av två värdar.

Här får jag blommor av mamma
 
Här åker vi iväf med båten ( hade inte med kameran som ni ser ifrån själva festen men har allting filmat på en dvd här hemma som alla fick ifrån skolan sen )

några av blommorna som jag fick va nära och kära :)

Fick även ett pris, inte alla elever som får det utan vissa som "utmäkt" sig typ. Detta var SJUKT jobbigt att hämta och jag vet att jag mådde så dåligt över det efteråt jag ville bara hem och kunde inte äta eller nått. Var nervös innan för att jag nästan visste att jag skulle få pris, men idag är det lite kul :)

Skulle ju egentligen bara visa utväxten men där fick ni lite mer ;) När jag kollar på dessa kort så kan jag inte rikrigt förstå hur fort tiden går. Mot då tills idag, det är som dag och natt.
Sitter i kö på väg till jobbet, finns det nått tråkigare? Sitter inte kö som går och går skata skata, utan kö till färjan. Vilket det aldrig är annars knappt brukar bara kunna köra ner och komma med, men idag var det sjukt lång kö så jag missade färjan jag skulle med ! Typiskt, men hann med näst iaf så kommer inte bli så sen, 10-15 min kanske. Så det är ingen fara, skönt !
 
Såhär ser det ut just nu, kanske inte säger er så mycket som inte vet hur det ser ut på Hönö eller påväg till färjan men här ser ni lite ;)
 
Jag mår fortfarande sådär, men är sista dagen idag innan jul då jag är ledig imorgon så kände att jag gör denna dagen ändå ( ska ändå på annat ärende i stan ) som jag skrev igår kommer en förändring ske ;) så därför kunde jag lika bra jobba innan. Annars hade jag legat i min säng nu och sovit kan jag lova. Vill ju bli frisk tills jul, vem vill vara sjuk då? När man äntligen är ledig liksom.. Men vi får se, nyser ovh snorar något fruktansvärt. Bläää !
Är fortfarande inte bra, ännu snorigare än innan. Så himla tråkigt, snart är det jul hoppas jag är frisk tills dess ! Imorgon sker en förändring, men det får ni se då ;)
Gud mår inte alla bra, det var varit en lång dag Idag.. gick upp 05.30 för att åka över till mamma och pappa för att jag skulle köra Wilma till förskolan då mamma började tidigt och min syster skulle iväg på möte. Förskolan öppnade inte förens 07 tydligen så då fick jag ställa upp, åkte över och försökte sova en stund men gick inte att somna om. Frågad Wilma om hon inte hellre ville stanna hemma idag, men fick svaret att " jag vill vara på min förskola " vilket är positivt får man väl säga :) att hon vill dit och trivs. Så åkte vid 07.40 med färjan, åka och lämna henne va inte där förens 08.30 typ sen vidare till mitt jobb där jag började kl 09, sen har det varit fullt upp hela dagen. Kände när jag var hos mamma och pappa att jag började bli förkyld, vilket inte är konstigt då typ alla är det. Både i min närhet och på jobbet, så vi snorar allihop typ. Sen slutade jag vid 14, åkte direkt till sjukgymnasten där jag fick ett "bälte" som ska hjälpa vid ont i ryggen, sen hem kände mig ännu sämre så kröp ner i sängen och kollade tv tills jag somnade. Vaknade vid 18.30 typ så har jag ätit lite och slappat, nu ligger jag i sängen igen och väntar på att Gustav ska bli klar så vi kan se nått. Tagit tabletter så kan hoppas jag somnar snart så man får några timmars sömn idag. 
 
så kul inlägg blev det idag ;) dags att lägga bort mobilen nu känner att huvudet mår inte bra av det. Godnatt
Har varit nere i klåva och fikat tillsammans med Oliwia, så mysigt verkligen ! Satt i 2 timmar och pratade och mumsade, verkligen skönt att bara göra sånt dagar som dessa. Som är gråa och tråkiga, hade tänkt att vi skulle lunchat men Oliwia vaknade så sent men blev en fika i stället. 
 
Uppskattar verkligen den tid jag får tillsammans med mina vänner som jag sagt innan så är det ju inte jätte ofta som det händer. Träffade även två andra vänner i djuraffären, Annie och Louise ! Blev bara snabbt, pratade i telefon under tiden så hann inte prata så mucket tyvärr men alltid kul att ses även om det blev en snabbis bara. 
 
skulle varit ledig imorgon egentligen men blev jobb ändå, fick även förlängt januari ut på jobbet så därför sparar jag en semester dag som jag skulle tagit imorgon egentligen. Vill vara ledig hela jul och nyår så byter dag i stället, skönare ! Wilma va här en sväng idag, min syster kom och lämnade henne och pappa hämtade henne för en 30 min sen. Så blev ingen längre stund, alla är sjuka nu för tiden. Det är väl den tiden nu, folk hostar och snorar, Gustav är också dålig så han jobbade bara halv dag idag. 
 
Nä nu är det dags för den nya Maria wern filmen och krypa ner i sängen. Väldigt trött idag, så blir sängen nu där sambon redan ligger nerbäddad. 
 
Me today
Har precis målat tånagnarlna man får passa på medans man fortfarande kan ;) haha ! passade på att sätta lite färg på fingrarna också när jag ändå va igång och vad passar väl bättre än rött så här i juletiden :) till lite mys av julkalendern, vad tycker ni om den?

 

Jag i vecka 30 ( 29+0 ) 101 cm

Mamman:
Om förvärkarna gör riktigt ont kan det vara ett tecken på att du jobbat eller stressat för mycket - försök att varva ned! Om du ändå får många och kraftiga sammandragningar bör du kontakta barnmorskan för en kontroll, så att livmoderhalsen inte börjat öppna sig i förtid. Ibland behövs en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel för att få stopp på sammandragningarna. Vissa kvinnor får genomgå en så kallad glukosbelastning. Det är en kontroll för att se om du löper ökad risk att utveckla graviditetsdiabetes. I korthet innebär det att du får dricka en sockerlösning, och efter en stund görs en mätning av ditt blodsocker.

Barnet:
Än är barnet inte fixerat nedåt i födelsekanalen. Det kan fortfarande vända på sig, även om det börjar bli lite trångt. Barnet växer mycket nu, det ska öka från drygt 1,5 kilo till 3,5 kilo på bara tio veckor. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Ofta vaggas det till sömns om du går en promenad, och vaknar till när du själv ska sova, eller om det störs av höga ljud utifrån. Men det är knappast en ljudlös värld som barnet lever i, inte ens när du själv sover. De ljud som barnet hör inne i magen – din egen puls, ditt magkurr etc, kan låta så högt som 80 decibel vilket vi ”här ute” skulle betrakta som högt buller.

Resumé av vecka 29 är idag ( 28+6 )
 
Det står att jag i denna veckan bör känna tydligare en fot eller armbåge som "utbuktas" på magen men det har jag gjort i några veckor nu så det är inget nytt alls. Och folk känner som tar på magen när bebis sparkar, men det har dom också gjort länge :) så där var inget nytt i denna veckan, men att ämnesomsättningen skulle ändras och jag börjar svetts mer kan jag hålla med om. Har vaknat upp och varit näst intill dy blöt ibland och det är något nytt som kommit under denna veckan.
 
har även känt av att det kliat lite på magen ibland inte mycket håller tummarna att det inte är bristningar, man vill ju helst slippa det. Men vi får se, ser inget än så länge i alla fall, så det känns bra !
 
annars vad som har hänt i denna veckan är att jag känt en form av "mens värk" min syster dom tidigare fått barn sa att det är nog livmodern som töjer sig och håller på och att det då kan kännas som mensvärk. Men jag vilade och det gick över, har haft lite sammandragningar men inte mycket inga som märkt av iaf som några gånger tidigare. Ryggen har gjort ont till och från faktiskt, samt höger smal ben har känts som jag haft träningsvärk. Vet inte om det har med graviditeten att göra? Magen är lite trög efter hjäntabletterna och har varit väldigt orolig i magen denna veckan faktiskt, känns mig tung, slö och yr vissa dagar. Brösten ömar fortfarande inte ( vilket dom endast gjorde i början ) ingen mjölk som läcker eller liknande. Märker ibland att det nån typ av torkad mjölk på bröstvårtan som man liksom kan ta bort med hjälp av lite fukt eller som man skrapar lite med nageln på. Vissa har rekommenderat mig att liksom dra i dom och hålla på att massera bröstvårtorna för att vänja mig vid det men jag kan inte, mår liksom illa när jag gör det. Alltså inte för att det är äckligt eller så men jag vet inte nej det går inte, samma som att noppra ögonbrynen usch, vilken liknelse va? Haha
 
denna veckan har bebis hickat väldigt mycket, halsbrännan har jag inte känt av alls denna veckan vilket är himla skönt att slippa måste jag säga. Den har varit riktigt jobbig, veckorna innan. Köpte tuggtabletter mot det, usch gillade inte att tugga sönder .. Blää !
 
denna veckan började jag ta tag i barnvagns tittande, men har nog bestämt mig nu. För en brio happy med fyra fasta hjul i svart. Får se om det blir luft hjul eller pubkteringsfria hjul, inte bestämt det får kolla i affären. Men känns bra att jag kommit en bit på vägen med det i alla fall. Inte mycket mer jag kommer på som hänt i denna veckan, hoppas mitt järn värde har gått upp. Slutade dricka blutsaft i denna veckan ( då flaskan tog slut ) och äter bara tabletter ska till Mvc nästa gång den 27/12 för att kolla mäta och lyssna. Har köpt resesäng till bebis denna veckan, samt massa små burkar. pratat en del med andra gravida och mammor som nyss fått om massa saker också, vilket är kul och intressant ! 
 
Imorgon on går jag in i vecka 30 bara Max 12 veckor kvar tills vi ses lilla bebis, mamma längtar så otroligt mycket 
Idag har det inte hänt så mycket där av inget bloggande ;) hade tänkt att det skulle bakas julgodis med kära vänner idag och vi skulle höras idag men eftersom ingen av dom hörde av sig och jag skickade sms men fick inga svar så åkte jag in till min syster i Torslanda med mamma och pappa för att umgås och äta god mat. Mycket trevligt, köpte även en gran blev inte en sån stor men vi har ju inte speciellt stort hemma så det föll sig ganska naturligt. Men inte satt upp den än och det kommer dröja innan jag gör det också, tror fredag nästa vecka blir bra :)
 
har ar känt mig lite nere och ledsen idag där av att jag inte känt någon lust till att blogga. Har haft ont i ryggen och magen till och från, sammandragningar. Ont i huvudet och känt mig lite yr och tung i kroppen, känns bra att vara ledig imorgon och kunna ta igen sig ordentligt. Jobbar som sagt bara onsdag och torsdag mina sista dagar, ska bli skönt med jul ledighet. Hoppas denna ledsamhet går över och fylls med glädje i stället för det är ju faktiskt det julen handlar om. Imorgon är jag ledig så då blir det mer bloggande sen så går jag in i ny vecka också, tänkte på en sak idag dom jag faktiskt skulle göra "resumé" av veckan som gått på söndagar för att se liksom, vad tror ni om det?
 
 
 Me today
Försöker hitta så bra bilder på brio som jag gjorde på teutonian som ni ser nedanför, men hittar inte riktigt. Vill ha samma att jämföra med olika liggdelar samt som sitt vagn, samma med fasta och svängbara hjul. Men det är ju omöjlighet att hitta verkar det som, vilket är lite tråkigt för jag behöver verkligen jämföra dom så jag kan se för och nackdelar med alla modeller. Ni kanske kan komma med lite egna erfarenheter och säga vad ni tycker och tänker, någon som haft teutonia eller brio eller kanske bäst av allt båda två och kan säga för och nackdelar ? Alla tips och råd är välkomna :)
Fortfarande inne i barnvagnsträsket, just nu läser jag på denna bloggen www.barnvagnsblogg.com om dom olika vagnarna som finns. Kan vart rekommendera det, det står massa bra. Men jag har dock inte blivit så mycket klokare än, svårt val detta
Nu har jag läst och kollat runt lite här kommer bilder och lite text vet inte om man kan läsa det? Om teutonia i alla fall, färgen är inte den jag ska ha utan detta är bara hur vägen kan se ut med dom olika delarna det jag kollat på är modellen och om man ska ha fyra fasta hjul eller svängbara hjul fram.
 
Detta är samma vagn med olika delar så att säga och detta är som ni kan se då med fyra fasta hjul. Detta är teutonias vagn prestige dock vill jag ha den i svart då.
 
Denna är som ni ser med mindre hjul fram alltså svängarna hjul, detta är en teutonia mistral s denna är ju också i så fall tänk i svart såklart så det jag kollar nu är alltså själva modellen på vagnen och hjulen. Färgen är redan bestämd så lägg ingen vikt på den.
 
Blev inget barnvagns tittande idag, Gustav hann inte med det idag så vi sa att vi för ta det en annan dag i stället för jag tycker det är viktigt att han också är med och tittar. Vi har ju kollat på internet och sådär, men inte alls samma sak när man kollar i vanlig affär och på internet du kan ju inte känna hur den är på samma sätt. Sen så vet jag ungefär vad han tycker, som mig. Så han litar på att jag gör ett bra val typ, men som sagt jag tycker att han ska vara med och se och känna lite på riktigt innan vi beställer någon. Kan ju inte bara utgå ifrån internet, är så himla massa man ska titta och tänka på som man inte alls trodde. Pratade med några andra bekanta som också ska ha barn och min gemförelse blev att det var jobbigare att kolla vagn än Ullared haha bra gemförelse? ;)
 
idag har jag som sagt min sista fotografering innan jul, känns lite konstigt. Varit otroligt mycket nu innan jul, så ska bli skönt med lite riktigt ledighet faktiskt. Skrev precis till dom och sa att det inte blev nått stan för mig så att jag kunde hela dagen om dom hade möjlighet att komma tidigare eller så, så får se när dom kan :) ska kolla lite på olika vagnar nu och läsa och leta fördelar och nackdelar med dom. Får se vad jag kommer fram till ;)
Godmorgon, efter jag hade vilat igår så blev det inget mer skivande ;) var ganska seg igår, Gustav kände sig inte helt 100 och eftersom han varit borta på jobb så hade vi bestämt att vi skulle ha mys och slapp dag bara han och jag. Det behövdes lite sån tid kände jag, så vi käkade och kollade film tills vi somnade haha. Men var skönt att lägga sig i tid och bara mysa faktiskt, även om det kanske låter tråkigt.
 
idag ska jag fota min sista fotografering som det ser ut nu innan jul, sen blir det lite total julledighet faktiskt, tror det är bra. Sen kör jag så länge jag orkar och kan men har sagt fram till feb, så får vi se hur det blir. Gustav skulle antagligen till stan idag och köpa grejer till nya bilen, så tänkte passa på att följa med han så vi kan snabbt in och kika på barnvagn så han får se på riktigt och känna lite på det. Om han hinner idag,vet att han hade mycket att fixa men han sover fortfarande så vi får se. Sköt i alla fall upp fotograferingen till kl 15.00 idag i stället för kl 13.00 då slipper jag behöva känns stress om det nu blir stan. 
 
Jobbar ju ju min sista dag på förskolan på torsdag som jag sa, om det inte blir förlängt då kanske jag jobbar januari ut också eftersom jag ändå kan jobba är det kanske lika bra att passa på så man får pengar, för sen kommer vi ju leva på betydligt mindre. Men jag är inte orolig för fem öre att det inte ska gå ihop, jag har räknat på det och kollat och det handlar om vad man prioriterar och inte. Det blir nog lite annorlunda när bebis väl finns här, att man tänker på allt på ett annat sätt. Har ju som sagt fixat dom flesta sakerna till bebis, den största grejen nu är att bestämma oss för vagn men förhoppningsvis kanske det också blir av idag. Håller tummarna för det i alla fall, nu är det dags för lite frukost !
Har jobbat mycket, där av väldigt dålig uppdatering. Wilma sov här tisdag till onsdag och så kom Gustav änligen hem, så spenderade kvällen med honom och bara myste. Igår jobbade jag längre, var och kollade på Wilmas lucia tåg på torsdagen, jobbade, kollade barnvagn och sen åkte hem till mormor för att träffa mina "äldre" kusiner och äta och umgås så mysigt och trevligt ! Händer allt för sällan, idag var det jobb och lucia tåg så duktiga alla barnen ! Har lång helg nu lör-tis jobbar onsdag och torsdag sen ledig fredag. Så min sista dag är alltså nästa torsdag, känns konstigt men skönt. Kan bli förlängt januari ut också men får se hur det blir, nu ska jag vila lite skriver sen
Jag och min prinsessa i sängen


 
Morgon mys och god frukost med min prinsessa, man kunde ju varit piggare dock. Inte sovit bra inatt alls, Wilma har snurrat runt och varit förkyld så hon har snarkat en del. Var rädd att hon skulle ramla ner så fick lägga fullt med kuddar och täcke på ena sidan så låg jag på den andra. Men vaknade så fort hon rörde på sig eller hostade till så lär väl somna med henne sen när hon ska sova middag. Men brukar ju vila på jobbet så är van att sova en stund mitt på dagen. Nu ska jag se till att hon får i sig nått här också ;) 
Har varit fullt upp idag, märkt skillnad ifrån en dag till en annan då man var ledig igår och bloggade hela dagen haha ! Så kan det vara ibland, jobbade ju som sagt längre pass idag vilket verkligen kändes. Började 8 och när jag kom till jobbet var jag så slut och trött så jag gick och la mig en timma ( va ju bara extra ändå, så det var ju annan person där så det var inte så att barnen var själva, dom hade inte räknat med mig ) så sov till klockan 9 på en madrass inne på vilan det var nog tur för det var en jobbig dag idag men vikarier och sådär, blir alltid väldigt rörigt då tyvärr. 
 
jobbade till 16, åkte hem var hemma vid 17 tiden satte i gång och städa ordentligt i lägenheten, pratade med Gustav och han sa att dom kommer hem imorgon eftermiddag/kväll ska bli så skönt ! Sen kom mamma, pappa och Wilma ( min syster dotter ) vid 19.30 tiden med lite mat och så käkade vi och kollade tvn. Hann slänga in en tvätt också så innan mamma och pappa gick var mamma en ängel och hängde upp den åt mig, lat? nej men verkligen det tråkigaste jag vet sen hade jag ont i ryggen så det var väldigt tacksamt ! Wilma ligger nu i sängen och sover, är ju ledig imorgon och Wilma var lite förkyld så sa att jag kunde ha henne. När ändå inte Gustav är hemma så kunde jag behöva lite sällskap, så mysigt. Tiden går så snabbt hon är så stor nu, min prinsessa. hann även med att skicka iväg bilder till kund och betala räkning. Så imorgon ska jag sitta med lite bilder, få iväg det sista grejerna, sortera lite och mysa med min prinsessa och på kvällen kommer äntligen min älskling hem åh vad jag längtar nu. Tror det är bra att få längta ibland, att känna saknad då växer nog kärleken också.
 
jag somnade halvt när jag la Wilma men började kolla på mobilen och så var det kört haha, brukar bli så? kan passa på att visa er byrån när den är helt klar :)
 
 
Är så himla nöjd över resultatet. Vad tycker ni? Visst är jag lite duktig ändå? ;)
 
på torsdag ska jag och mamma kolla på barnvagn varit lite sen med det, såg att på vissa var det 12 veckors leveranstid så dags att göra det nu står mellan teutonia eller brio men vill se 2014 kollektion köra lite och känna på det, svårt att se på bild tycker jag. Tog fram några exempel jag kan visa dock inte tänkt i dessa färger utan kollar mest modellen nu, har tänkt ha svart eller mörk blå !
 
 
hade visst bara sparat dom på ipaden så fick göra så här ist, men ni ser ju ändå bilderna. Vad tycker ni? Eller har ni egna erfarenheten tips eller råd? Dela gärna med er !
 
oj vad jag saknar min sambo nu, kom hem ! Pratade med honom på face time förut och fick äntligen se han efter 4 dagar. Vet fortfarande inte när han kommer vilket är jobbigt men förhoppningsvis imorgon om båten kommer in till hannen så dom kan flyga hem. Kan bli ännu längre, jobbar lång dag imorgon så ska hem och städa imorgon, blev aldrig nått med det idag. Vill göra lite fint tills älsklingen kommer hem. Så ska få tvättat lite, städat osv. Får hoppas jag orkar bara ska som sagt jobba lång dag, 8-16 ist för 9-14 som jag brukar. Så nu ska jag kolla bron sen sova, godnatt !
Jag tänkt på en sjuk grej som jag tänkte ta upp, morgon och kvälls mage. Ska visa er bilder för att visa vad jag menar 
 
Vecka 27 ( uppe morgon, nere kväll )
 
Vecka 28 ( vänster bilderna morgon, höger bilderna kvällen )
 
Vecka 29 ( uppe morgon, nere kväll ) där ser ni ju tom på mått bandet att på morgonen är det 100 cm på kvällen är det 102 cm 
 
ser ni skillnaden? Att den är större på kvällen förstår inte riktigt varför, ändrar sig barnet mycket eller är det för man käkar under dagen? Någon som vet?
 
Så här ser magen ut idag, ( 28+0 ) 102 cm

Mamman:
Vissa barn sparkar mer, andra håller sig ganska lugna. Små utbuktningar på din runda mage kan vara en liten fot eller en spetsig armbåge. Nu kan din partner och andra människor känna barnets rörelser om de lägger en hand på magen när barnet sparkar eller vänder sig. Ämnesomsättningen ökar i din kropp och du svettas kanske mer än vanligt. Under den sista tredjedelen av graviditeten går de flesta gravida upp mellan 1 och 3 kg i månaden. Kanske har det börjat klia oförklarligt på kroppen, berätta för din barnmorska så att stäm avm. Funderar du på hemförlossning? Det är bara ett par procent av svenska kvinnor som vill föda hemma. Bor du i Stockholm kan du få ekonomisk hjälp för att betala barnmorska i hemmet - om vissa villkor är uppfyllda. Bland annat måste du ha fött barn förut och graviditeten vara komplikationsfri.


Barnet:
Alla sinnena är nu fullt utvecklade. Barnet kan minnas och känna igen flera röster, inte bara föräldrarnas utan också personer som mamman umgås mycket med. Barnets hjärna rynkas i allt djupare veck och fåror för att få plats och utvecklas vidare. Du kan fortfarande teckna en gravidförsäkring om du missat det. Trygg-Hansas gravidförsäkring fokuserar på graviditeten och förlossningen. Viktigt att tänka på efter förlossningen är att skaffa en barnförsäkring så fort som möjligt efter det att barnet är fött. 

Sitter och velar mellan om jag ska städa eller inte? Hade jag verkligen behövts men orkar jag? Det är det som är den stora frågan haha. Egentligen inte har hållet på hela dagen känns det som, man kan ju egentligen hålla på hur länge som helst för man blir aldrig riktigt helt klar känns det som. Men någon gång måste man lära sig att säga stopp tror jag. Tänkte uppdatera er om vad som händer i denna veckan i nästa inlägg, ska läsa lite själv nu tänkte jag :)
Hade tänkt att jag skulle städ, handla, duscha, slå in julklappar, jobba ikapp med bilder osv. Men här sitter jag i soffan och har ingen lust med nått.. Började skriva på detta vid 12 tiden sen dess har jag hunnit med en del. Tänkte jag skulle umgåtts med vänner idag när jag är ledig och det inte blev nått möte hos sjukgymnasten så hörde av mig till några men dom hade redan planer så fick spendera dagen ensam som vanligt. Men från att inte ha orkat göra nått har jag gjort en himla massa, åkte och handlade men tyckte kylen var så äcklig och frysen behövdes frostats av så tömde allt och gjorde rent och fint samt resnade och fyllde på med nytt.
 
kylen innan och allt som var i den
 
Kylen efter städning och handling. Bra med välfylld och ren kyl !
 
 
Byrån/skötbordet blev helt klart, nu har jag precis gjort mat ovh kollat lite serie, ska försöka hinna med att städa också faktiskt damma och dammsuga hela lägenheten, min rygg kommer väl döda mig sen :( men det är sånt som måste göras. Får se hur långt jag kommer idag, hade tänkt försöka få jobbat lite med ju.
Godmorgon på er, igår bestod ju dagen åt att måla och baka typ och idag blev det till att fortsätta måla. Så störande att det räckte till allt utom 3 lådor för sista målningen så fick åka ner och köpa en helt ny burk med färg. Typiskt, typiskt ! Men bra blir det ju så, får väl vara värt det då. Just nu ser det ut så här
 
Det är 8 timmars tork tid så därför sov jag tills strax innan 10 åker ner och köpte färg ( dom öppnar kl 10 ) hem igen och måla. Skulle gått till. sjukgymnasten idag kl 11 för bassäng träning ( gravid vatten gympa ) men hade fortfarande så ont i ryggen och kände mig inte helt 100 så valde att avboka tiden och försöka gå nästa gång ist :) sen kunde inte tjejen som jag skulle gått med följa med, vilket gjorde mig mindre sugen måste jag säga.
 
men nu har jag fått målat iaf och stolarna är klara, sååå nöjd ! Samt själva byrån/skötbordet väntar bara på att lådorna till ska bli klara också.
 
Här ser nu byrån/ skötbordet innan och efter, så mycket bättre eller hur? just nu använder jag det bara som byrå och kommer ju vara byrå mycket sen med bara när man byter som man behöver fälla ner. Så har man ju massa plats till alla små kläder och sånt, åh va jag längtar nu !!
 
Resultatet av stolarna blev så här, snyggt va? Har målat 4 st men behöver ju inte visa alla haha då dom ser likadana ut :) men är jätte nöjd, har sagt att jag ska göra det länge men aldrig fått tummen ur till att göra det, så det var lite bra att sambon åkte ändå. Blir Winn Winn för alla, han tjänar himla massa pengar och får komma iväg lite vilket han tycker är kul att åka iväg och jobba så och jag fick gjort en massa hemma. Dock lite ensamt om kvällarna kan jag tycka, inte lika kul. Men men, man kan inte få allt eller hur?
När jag blev tillsammans med min sambo för lite mer än 4 år sen tog jag det lite med inställningen " jaja vi blir väl tillsammans då " och trodde väl inte riktigt på att det var nått som skulle hålla speciellt länge. Inte för att vara den som är den, men så var det. Jag trivdes jätte bra med att vara singel så kände lite fan ska det komma en kille nu och sabba allt? Men det var inte så utan mitt liv blev så mycket bättre, vi har alla våra upp  och ner i våra förhållanden absolut och det har vari långt ifrån lätt men ändå står vi här idag och jag kunde ärligt talat inte vara lyckligare för tror på orden jag har åvanför vår säng - kärlek övervinner allt. Och så är det nog, är det tillräckligt start så spelar några bråk ingen stötte roll. Det viktiga är att båda mår bra och just nu gör jag det, i livet. Vardagen är bra, jobbet, vänner, familj och framförallt graviditeten. Vilket underlättar extremt mycket, så skönt. 
 
men en sak är lite jobbig och det är att min sambo inte är här just nu, han åkte i torsdag då han skulle renovera en motor på en båt och nu ligger båten utanför Amsterdam och väntar på att få komma i land. Trodde inte det skulle vara så jobbigt att vara ifrån varan, nog får jag gjort en del saker men hatar att sova själv och inte ha nån att prata med, som frågar om dagen osv. Gud va ensamt allt blir, känns nästan som man är det ( singel alltså ) 
 
Saknar så att få pussa på dig min fina prins <3
 
innan så har vi pratat om att han ska ta ett sånt här jobb eller han vill det och jag har sagt okej liksom kör du, men nu vettu katten alltså. Tänker när bebis kommer hur mycket han kommer missa, är det värt det för att tjäna mer. Jag tror man kommer ångra sig och som jag känner nu så kommer jag ju känna sen med att jag är ensam med allt, att det är jag och bebis bara. Det känns inte så kul, så får nog prata in han på andra spår ist. Tror det är absolut bra att vara ifrån varan sådär ibland men i lagom mängd och längd får det vara. Någon som har erfaraenhet av ett sånt förhållande? Kan va intressant och höra era åsikter.
 
pratad med han förut och dom kommer hem tidigast tisdag om allt går som det ska, skönt inte så långt kvar då. Har ju hunnit med en del, ska visa resultatet för er imorgon :) nu har jag lagt en vete kudde på ryggen och sla sätta på en film tills jag somnar. Godnatt
Idag är det andra advent och jag har spenderat dagen med att måla och umgås med mina föräldrar, har lyckats spendera hela helgen med dom jätte mysigt och behövligt ! Lyckades även övertala mamma till att vi skulle baka bullar och lussekatter varit så sugen på att få in julstämningen till 100 att baka lyssna på musik och bara njuta ! Tänkte visa er resultatet 
 
 
 
Målade om stolarna ytterligare en gång, skulle nog inte gjort det min rygg dödar mig nu känns det som :( det gör så fruktansvärt ont, kan inte gör nått. Gör ont när jag ligger, står, sitter, allt. Gaahh vet inte vad jag ska bära mig åt, känner mig halvt handikappad faktiskt ! Nu ska stolarna torka 8 timmar till, så ska dom målas en gång till även byrån/skötbordet ska målas igen. Sen är det äntligen klart och fint har velat det så länge och nu blir det äntligen det! Men tråkigt/jobbigt att ryggen ska behöva ta sån skada som jag märker att den gör. är ledig på måndag och ska på gravid vatten gympa, för att testa den tränings metoden. Hoppas det hjälper lite och framförallt är lite avslappning :) någon som varit på det?
Tog mig ork till det och gjorde byrån också, eller som ni ser på bilden är det en byrå men kan även bli ett skötbord, jätte smart ! det gick dock lite fortare tog ca 1 timma och detta är endast grundfärg och det är redan sån skillnad. Kommer bli så nöjd, vet jag redan nu ! Vad tycker ni hittills?
då var grund färgen på, här ser ni före och efter bilden. Vad tycks?
 
1,2,3,4 stolar senare. Tog ungefär en halvtimma på varje så nu efter 2 timmar är jag helt slut !
 
Har även hunnit med att lägga in, efterbehandla, sortera och skicka till kund. Även lägga in, efterbehandla och spara för nästa kund. Ibland är det bra när sambon är borta på jobb så man kan vara så här effektiv. Måste vänta nu i 4 timmar tills jag kan måla över grundfärgen, så ska hinna göra det ikväll tänkte jag och sen sova och göra en gång till imorgon sen är dom klara :) har även en byrå jag ska göra samma sak med, men min rygg tar kål på mig just nu så behöver vila, annars hade jag tänkt göra det nu men inser att jag inte klara det riktigt. Får tänka att jag är gravid nu så det blir lite bökigare med allt än innan, kan bli att man lätt glömmer det ibland ;)
 
Dags att vila lite innan så mycket bättre börjar, vad gör ni denna lördags kväll? 
 
När sambon är borta passar jag på att göra om lite här hemma ;) hihi
 
 Me today
Puuhh, helt slut nu ! Har suttit och försökt beställa julkort i mängder till kunder och det har bara krånglat, jag blir så trött. Men efter mycket om och men fick jag fixat det. Hade en kund som ville betala på faktura då dom gjorde en MASS beställning på julkort 1500 julkort ville dom ha. Vilket var super roligt och kul att dom ville att jag skulle göra detta. Snart kommer hon även och fotar sina barn hos mig, hon har även gjort det tidigare så alltid kul när kunder kommer tillbaka. Det är lite av ett kvitto att man gjort något rätt och bra, då kunderna väljer att återkomma. Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, slappa lite innan jag ska åka över och jobba lite. Har två fotograferingar idag, så ska försöka få jobbat klart med det direkt när jag kommer hem, sen hade jag tänkt sysselsätta mig med att måla om lite saker här hemma. Så jag ska köpa lite vit färg och gå lös medans sambon är borta ;) haha.
Fy katten säger jag bara för detta vädret, inte klockt va det blåser. Förra gången det va "stormen" Simone som hälsade på var det ett himla hallå, för vadå kan man undra? Det är ingenting gemföra med detta känns det som, brrr ! Kallt blåser och elendigt, är vintern här nu tro? Hade ju iof varit kul med lite snö kan jag tycka, så länge slasket håller sig borta ! Var ju inte bästa dagen sambon kunde vara iväg och jobba på, när det är storm. Usch var lite jobbigt att sova helt själv inatt med en katt som inte vill annat än att gå ut, men jag lät henne inte eftersom det blåser så mycket. Min lilla bebis får ju inte blåsa bort, så hon får vara hur arg hon vill men tur att det inte är hon som bestämmer :) nu ska jag ringa samtal, till kommunen. Spännande 
 
Skrev ju igår att jag äntligen skulle få träffa mina vänner ( vi är väldigt dåliga på att ses, allihopa så det händer inte speciellt ofta ) iaf och det var verkligen super mysigt kom nyss hem därifrån, hade det inte varit sån storm ute och att jag ska upp och jobba imorgon så hade jag kunnat stanna några timmar till för det är så kul och mysigt att ses och sitta och prata om massa minnen och sånt utan att folk ska behöva ha alkohol. Hade inte spelat mig någon större roll iof om folk drack eller inte, men detta var bara jätte mysigt och härligt ! Så säger man varje gång, detta får vi göra om haha så dröjer det så sjukt länge innan man gör det ändå. Men som sagt kul dom gånger det faktiskt blir, får leva på det länge. Så tack alla för ikväll så mysigt och härligt ! Älskar er min fina.
 
nu får jag se till att få mig lite sömn innan jag deckar sittandes, Gud va trött jag är brukar annars lägga mig i sängen runt 20 senast 21 haha så detta är sent för mig ;) 
Som jag skrev i tidigare inlägg om gravid leggings att det verkligen var skönt och det är det så det skulle jag verkligen vilja rekommendera till er som är gravida som fortfarande har era vanliga leggins, tycker du det är lite jobbigt så underskatta inte mamma leggins för det gjorde jag. Det var anledningen till att jag haft mina vanliga kläder fram tills nu, dags för mig att köpa in lite bekvämare kläder som faktiskt är anpassade till gravida kvinnor.  har ni några tips så gravid kläder eller butiker får ni gärna tipsa mig om det ;) 
 
 
Me today
Imorgon ska jag äntligen få umgås lite med mina vänner, hihi ! Ska bli så kul att träffa alla och umgås och bara mysa, vi ska hem till Oliwia och äta lite pepparkakor och bara umgås. Jag föreslog paketleken först, vet ni vad det är? Alla köper tex 3 paket för en summa av 100:- som man tar med sig, sen spelar man om paketen på tid som bara en person vet ( man sätter typ äggklocka ) så man inte vet exakt. Sen när klockan ringer är spelet slut och dom paketen man har då är dom man får. Man har två tärningar och får ta paket på 1a och 6a, man tar alltså av varan hela tiden. Haha jätte kul, men folk hade inte riktigt råd, så det fick bli umgås bara ist men det är inte så bara, kan man verkligen inte säga ! Jag är jätte glad för att vi ska ses och umgås imorgon, mina fina vänner <3
 
 
 
Berättade ju förut att jag köpt lite nytt till bebis tänkte jag skulle visa er :) ett baby gym och en bärsele 
 
 
Vet ju ännu inte kön där av att jag ville ha lite mer neutrala saker som detta baby gymmet. Vad tycker ni? Är jätte nöjd själv, så det känns bra. Min svärmor tyckte att det var färglöst, men kände att kanske är lite "tråkiga" färger men eftersom det ska ligga framme på golvet så vill jag inte ha rött, blått, grönt och sånna färg glada och starka färger som barn oftast "ser" bättre. Det passar inte in i vår lägenhet eller oss själva, varför ska jag då ha det känner jag? Hade blivit galen på den tror jag om den var i en skrikig färg, vad tycker ni? Vill inte bara köpa neutrala saker heller men välja färger och saker som båda kan använda.
 Me today
Snart är det jul, man kan börja räkna ner dagarna nu åhh så mysigt. Näsa jul kommer vara HELT annorlunda, då kommer det vara en liten bebis med i vårt liv ( eller bebis kan man väl inte kalla det då kanske, då är hon/han närmare 9 månader då är man ju faktiskt ganska stor ) Gud vad jag längtar, längtar redan efter nästa jul haha hur sjukt är inte det? Fått köpt lite nya saker idag till bebis, nu är det bara vagn kvar och tillbehör till det som ska inhandlas sen försåss lite kläder, nappar, nappflaskor, salvor osv sånna saker men alla andra saker är så gott som inköpta vilket känns jätte bra.

Imorgon åker sambon iväg på en båt som ska gå till england, OMG vill också !!! och han vet inte när han kommer hem igen, dom ska renovera en motor i en båt som dom kommer bo och jobba på dit den ska, så den kan gå vart som helst. Sjukt, vilken möjlighet egentligen och gud va roligt att göra nått annat kan jag tycka och det tycker nog han också. Kom lite plötsligt bara, han sa när jag kom hem ifrån jobbet att - imorgon åker jag. Det är väll mest det att han inte vet när han kommer hem som är lite, läskigt? Haha, jag som gillar att planera saker och ting går inte riktigt nu men får se vet inte hur lång tid det tar att åka båt till england? Någon som har koll på det kanske? Så i helgen ska jag passa på att jobba lite extra med bilder och ta lite extra tider när han ändå är borta och jag kan, många som vill ha bilder nu innan jul och tiderna räcker inte riktigt till alltid men nu hoppas jag att jag kan få gjort en del. Nu är det dags för mat
Idag har jag varit himla effektiv känner jag, hunnit massor ! Klockan är inte ens 18 än, vad ska man göra nu då? Jobbade 9-14 sen hem snabbt hämta minneskort och äta lite snabbt sen fota klockan 15-16 hem och ladda in alla bilder på datan, efterbehandla och sortera alla bilder för att skicka iväg till kund klockan 17.45 ( då var 40 min av den tiden, att lägga in bilderna och sen spara ner dom ) Så hon fick sina bilder snabbt idag min kund. Är en kund jag följt under hennes graviditet så himla kul hon kom första gången i vecka 14 nu var bebisen 3 veckor gamal och då har hon fotat mage, mage och barn ( hon hade ett sen innan ) bara barn och sen bara mage i slutet och idag var hon och tog fina bilder på båda barnen och bebis. Så mysigt, hon var så mini liten hallegodisen, snart har jag en egen liten sån att mysa med. Jag längtar såååå mycket !
Det kommer bli en hektiskt vecka, med jobb efter jobb och hinna få iväg massa bilder som ska ha julkort så dom hinner få dom innan jul. Stressigare tiden på året detta, ska jobba fram till 31 december ( då går mitt vikariat ut ) kanske får förlängt tom januari men får se hur stor magen är då och hur jobbigt det blir, för det är inte det lättaste yrket att jobba med när man är gravid kan jag väll tycka. Inte det optimala att bära barn, klä på och av ca 18 barn, byta blöjor osv. Det tar nog hårdare än vad man tror ( av egen erferehet )

Var hos sjukgymnasten igår för att boka in mig på gravid vatten gympa så ska gå nästa måndag och nästa sen hela januari ut. Känns verkligen skönt, har en annan tjej som jag pratat med som också ska gå. Vi är beräknade samma dag faktiskt och är lika gamla så det är lite kul faktiskt, att vi bor på samma ö och vi är ju inte nära vänner så men har gått i samma skola och sådär. Har även fotat henne för några år sen, hennes kropp är att dö för ! Så snygg, sån kropp man önskar man hade själv haha. Vad tycks?


en av mina favorit bilder ( detta är DIREKT ur kameran ) sjukt nöjd med den faktiskt.

 


Jag i vecka 28 ( 27+0 )

Mamman:
Merparten av graviditeten är redan avklarad! Men du börjar förmodligen känna dig tung. Att du lättare blir andfådd beror inte bara på de extra kilona, utan också på att det finns ett ökat syrebehov på flera håll i kroppen - hos barnet, i livmodern, njurarna och vissa muskler. Huden töjs och de flesta gravida får ränder som kallas strior, hudbristningar. Det är rosa eller röda strecks som brukar dyka upp på magen, låren och höfterna. Det är inte mycket du kan göra för att förebygga eller behandla strior. De bleknar successivt efter förlossningen men brukar inte försvinna helt. Känns det som om dina händer domnar? Då kan du ha drabbats av något som kallas karpaltunnelsyndrom, ett tryck kring nerver och senor i underarmen där det blivit för trångt på grund av svullna vävnader. Att använda handledsskydd kan minska både smärta och domningar

Barnet:

Barnet är omkring 35 centimeter långt. Dess muskler blir allt starkare - det har du kanske redan märkt av i form av en och annan smärtsam fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan! Testiklarna ligger ännu väl skyddade uppe i ljumsken på pojkar. Håret på huvudet börjar bli längre, en del barn föds med rejäl kalufs. Barnet har börjat drömma. Ibland rycker det till ordentligt i så kallade ”startles”, som antas vara ett sätt att testa nervsystemets mognad och funktion.