Blivit mamma

här ser ni anledningen till att jag inte kunde/kunnat blogga 
 
min son född 5/1-2014 beräknad 2/3-2014
2035 g 47 cm ren kärlek 
På grund av personliga själ kominer jag inte skriva här på ett tag då det varken finns tid eller ork till att göra det just nu. 
Imorse fick jag åka in till östra sjukhusset och ligger nu här på obestämd tid. Bebis ( fortfarande i magen ) och jag mår bra. uppdaterar mer imorgon om tid och ork finns
 
 
Har försökt somna sen innan 12, det går inte och jag blir så trött varför kan jag inte bara få sova? Tog mina tabletter mot gravid illamående vid typ 11 tiden ( vissa andvänder dom som sömntabletter läste jag ) så det var för den saken skull inte något med illamåendet. Tog en natten innan och tror den funka faktiskt, Gustav fick också en för som jag skrev innan har både han och jag haft svårt att sova. Inatt somnade han vid 01 någon gång och sover än, skönt för han men mindre skönt för mig för vill inte väcka han när han väl somnat så taskigt kan man ju inte vara och låta honom lida också för att jag inte kan somna.
 
Så har legat och tänkt och tänkt på en massa saker när det plötsligt slog mig att bilderna vi tog i studion idag är fotade i fel format och kommer inte kunna användas. Jag blir så jävla trött på mig själv ibland, just för att jag vet att vissa av bilderna blev så himla bra. Sen att jag ska behöva fråga Patrik igen om han kan ta kort, tyvärr tycker nog inte han att det är speciellt kul och gör väll hellre annat. Men vill ju verkligen ha bilderna och vem ska jag annars fråga? :( hade inte känt såhär om jag kunde tagit bilderna helt själv, men känns som att det va redan så mycket idag med batterier som inte va laddade, tog mycket längre tid än han hade räknat med så ska jag be om detta igen? Hmmm, undra om jag kan Mä det ens, men så tråkigt i alla fall. Fick lite panik när jag kom på det skynsade upp så tyst jag kunde för att inte väckà Gustav och satte in minneskortet för att se om jag kanske ändå hade fel? Men nej, sån tur hade jag inte alla bilder är i ett format där det inte går att göra nått åt dom( har ju tänkt fixa en del med bilderna ) så skit piss tråkigt är detta !
 
Ligger just nu på soffan och arg för bilderna, trött men pigg vilket är himla irriterande, ledsen för jag vill men inte kan sova och att bebis nu är vaken och gör så jag ännu mindre kan somna.. Orkar inte !
Idag har jag varit i studion och tagit nya magbilder på mig, passade även på att ta lite andra bilder. Som jag sagt innan vet man ju aldrig om man ens blir gravid igen någon gång så känner att jag ska passa på att föreviga allt som går. Tur att jag har min fina vän Patrik som kan fota åt mig, dock trivs jag mycket bättre bakom än framför och tror det gäller samma med han haha. Sen åkte vi hem till Annie och mös tillsammans, riktigt härligt att prata av sig och umgås. Vi gör ju som sagt det allt för sällan, men det känns som vi börjar bli bättre på det faktiskt. Colin skulle sova när vi var där så han inte med någon bebis gos idag :( får gå dit och öva lite ( som jag brukar säga när jag ska dit ) han växer så snabbt lilla prinsen, stora killen nu 
 
Tänk att jag snart har min egen lilla bebis, detta är ju vårat "gängs" första bebis så han betyder ju väldigt mycket för alla och alla har varit väldigt engagerade i allt från den dagen Annie berättade för oss att hon skulle ha. Det är ju alltid något speciellt med första. Tror det är första och sista som det blir mest speciellt med faktiskt, vet när min moster fick sitt näst yngsta då var det första bebisen på den sidan släkten på typ 8 år och då blev det väldigt hysteri sen blev det svårigheter under förlossningen och Edvin hade navelsträngen runt halsen 3 varv och var nära att inte klara det så bra. Dom första timmarns visste dom inte om han skulle det eller inte, men han var en stark liten prins som kom till oss och han klarade sig helt utan skador. Han fick ligga på is bädd i 3 dygn men idag 5 år senare är han en frisk och glad liten pojk, han var fruktansvärt speciell för oss alla när han kom. Väldigt speciell för mig. Tror det är samma med Wilma, för mina föräldrar. Hon var deras första barnbarn, mitt första syskon barn och hon kommer alltid vara speciell för dom och mig. Därför tror jag att Gustavs föräldrar kommer få ett väldigt speciellt band till denna bebis ( det är deras första barnbarn ) och såklart för mig och Gustav, men tror inte det är samma med föräldrar man älskar nog sina barn precis lika mycket sen. Menar inte att mina kompisar eller föräldrar inte kommer älska denna lilla bebis men första är alltid speciell, tror jag :)
 
Nu är det dags att komma tillbaka lite i rutiner så dags att sätta klockan och lägga sig i tid, är fortfarande ledig men funkar inte att lägga sig mellan 03-06 och sova till 13-14 dagen efter när det snart är dags att börja sätta klockan på 07 igen. Tur att jag fick en månad till, skulle jag vara hemma från innan jul tills bebis kom? hade ju dött av uttråkning fy ! Nä det ska bli lite skönt att jobba lite till med tanke på hur länge jag ska gå hemma sen. Godnatt 
Alla ni som läser detta och kanske skulle ta illa upp, detta är min personliga åsikt och enbart vad jag tycker. Så ingen behöver ta åt sig av detta.
 
Något jag farat lite för under graviditeten är naveln att den kommer sticka ut. Jag har vanligtvis ( eller fortfarande ) en navel som går in och jag vet inte varför egentligen men tycker inte alla om när naveln går ut. Tycker det ser jätte äckligt ut och onaturligt om jag ska vara helt ärlig, men jag bryr mig inte om det så länge jag slipper se det. Inte så att om någon av mina vänner skulle ha det ( tror ingen har det? ) skulle ogilla den mindre eller nått utan jag tycker bara det är finare med en navel som går in. Som jag sa har jag varit lite rädd angående detta under graviditeten för jag vet att det är näst intill oundvikligt.. Och min har nu börjat ser jag ibland är det nästan ingenting kvar ibland är det lite mer 
 
Såhär ser det ut just nu, haha gillar egentligen inte att se på navlar överhuvudtaget tycker det är ganska fult både in och ut stående. 
 
Är det någon som vet om man kan göra nått? Åt att slippa få den utåt stående eller är det något som bara händer? Tanken slog mig när jag stod i duschen, så tänkte om någon vet? ;)
På min gravid app finns det en checklista på vad man ska köpa innan bebis kommer, ska gå igenom den idag lite tänkte jag. Har ju införskaffat mig dom "större" sakerna känns det som men allt annat smått är kvar och det kan nog bli en del saker ändå som jag inte tänkt på?

Gravidförsäkring - nej. Vet att jag sa ja till det först och dom ringde och höll på hela tiden och jag skulle komma dit på möten osv, sen fick jag ny mobil och allt försvann så fick ladda ner appen på nytt och denna gången valde jag att ta nej på det.

Föräldrarkurser - Ja. Ska gå på det nu i Januari.

Barnvagn - Ja. Beställde vagnen idag, efter många turer fram och tillbaka om vilken modell, vilken färg, osv osv. Det är inte till att bara gå in och välja som vilka tycks tro utan det är så sjukt mycket man ska tänka på. Sen ska man ju ha en del saker till vagnen också som jag inte har på checklistan står det

*Bäddning - lakan, kudde och filtar
*Skötväska
*Åkpåse
*Regnskydd, myggnät, paraply, reflexer ( som bra att ha saker )

Tror att allt detta kommer inhandlas för att det känns som man behöver allt, paraply vet jag inte men det andra känns verkligen som vettiga saker att ha till vagnen.

Babyskydd (bilbarnstol) - Ja. Det köpte jag begangnat av en som andvänt den i 8 månader endast och den såg ut som ny, så när hon sålde den slog jag till och köpte den :)

Skötbord/babyvåd - Ja och nej. Skötbordet har jag, fick min mosters gamla som dom skulle slänga som är som en byrå som du kan göra till ett skötbord som jag visade er innan som jag målade vit. Men tillbehören som checklistan har skrivit upp är något jag ännu inte har införskaffat mig

*Salva mot röd stjärt
*Blöjor
*Tvättlappar/våtservetter
*Oljor
*Febertermometer
*Nagelsax/nagelfil
*Badlakan
*Mjuka frottéhanddukar
*Bomullspinnar baby arr använda till navelvård de första 7-10 dagarna

Med på denna listan fanns även badbalja och det har jag också köpt av en som sålde bagnagnat, som såg knappt andvänd ut. Det var mammas kusin så kändes bra att det ändå var släkt, kanske inte hade köpt det av vem som helst haha.

Spjälsäng/vagga - Ja. Har en korg jag ska till och börja med som alla i min släkt legat i, så det känns lite speciellt faktiskt att andvända den. Sen hittade jag en fin vagga på sekondhand som jag har tänkt ha när bebis blir för stor för korgen ( mamma trodde att den kunde ligga där dom två första månaderna ) Vi har ju inte så stort så man får tänka väldigt praktiskt när man kollar saker och ting. Spjälsäng kommer vi nog aldrig ha plats för men har hittat en annan variant som nog kommer funka hos oss :) Men det fanns lite saker som man ska ha till sängen som jag inte har än heller.

*Madrass
*Bäddning
*Spjälskydd
*Kudde
*Filtar

Det har jag inget av heller, men vet att både mamma och gustavs mamma har lite grejer ifrån när han var liten och jag var liten som man kanske kan andvända. Får se vad som är i bra skick och inte, filtar och sånt kan man ju alltid andvända men madrass och sånt vill man nog ha nytt.

Babykläder - Nej. Jag har inte köpt en ända sak själv men har därimot fått ifrån när jag var liten, när gustav var liten ( i naturella färger som går att ha till både pojke och flicka ) sen har som sagt min syster en dotter på 3 år som också ska ha bebis nu detta året, 2 månader efter mig säkert lite saker man kan låna/få samt mina två mostrar. Tror man får väldigt mycket så man behöver nog inte köpa i överflöd vad jag hört ifrån andra som fått barn i alla fall, sen såklart vill man ha köpt något själv. Vet att mamma har köpt lite saker, Kerstin ( gustavs mamma ) har köpt nått och sen fick vi i julklapp av Gustavs bror och hans flickvän ett sett ( som jag visat innan ) Detta stod med på listan under kläder i alla fall

*Body (som ej dras över huvud) 5-10 st beroende på tvättmöjlighet hemma
*Mössa (bomull)
*Pyjamas 3-8st
*Byxor 3-5st
*Strumpor 3par
*Tjocktröja
*Ytterkläder
*Filtar

Strumpor fick vi ju en upplaga i julklapp tror det var 4 st så då kanske man kan strycka en av sakerna ;)

Bra att ha saker - Ja och nej.

*Babynest
*Babysitter
*Babygym
*Bärsele/bärsjal

Har dom flesta av sakerna, har babysitter som jag köpte av mammas kusin, babygym och bärsele som jag köpte av en granne här. Babynest vet jag inte ens vad det är? (A) Får googla det kanske och kika på om det är något man ska införskaffa sig också. Här på bra saker kan jag tillägga lite annat som jag faktiskt har, vi har ju en båt eller ja Gustav har en och brukar spendera mycket tid ute med den när det går. Förhoppningsvis köper vi en ny till sommaren och säljer den vi har då det inte är någon barnvänlig båt. Vilket jag tycker är super viktigt om man ska ut på havet att ha en bra båt, med ruff som man kan vara inne i och ha någon stans att sova. Den vi har nu är en snabb öppen båt. I alla fall så har jag införskaffat mig en BRA och RIKTIG flytväst det tycker jag är viktigt när man har båt, fick också den av mammas kusin. Sen har jag även en mobil till vagga sen som jag också köpte av mammas kusin ( hon hade en massa bra saker ) Leksak man satte till babysittern också tror jag det var. Samt en jätte fin overall ifrån Zillstar som var i jeans tyg med stjärnorn bak, så den passar ju till både flicka och pojke.

Amning - Nej.

*Amnings BH
*Amningskläder
*Amningsinlägg
*Purelan - salva för ömma brösvårtor
*Amningskudde

Här har jag inte införskaffat mig något heller, känns "onödigt" att köpa massa så långt innan har jag tyckt men inser nu att det är väldigt massa som ska inhandlas och det kommer nog bli en himla massa pengar man kanske skulle delat upp det lite ist och tagit nått den månaden och nått den typ..

Skriva förlossningsbrev - Nej.Det känns lite tidigt för det än, men jag vet inte? Kanske ska prata om det med barnmorskan nästa gång vi ses om när man bör skriva det.

Packa förlossningsväska - Nej. Står att man ska packa den i v 37 redan, så det är ju 5 veckor kvar innan man behöver göra det då. Fanns en checklista på vad man skulle ha med där med..

*Något personligt som gör förlossningsrummet lite hemtrevligare
*Frukt och/eller godis
*Ert förlossningsbrev
*Egen musik om man vill ha det
*Ombyte för mamman och pappan
*Amnings BH, kläder samt inlägg
*2-4 bodys till barnet, tygmössa, filt, samt kläder som passar vid hemfärden.
*Tofflor
*Necessär ( tandborste, tandkräm, deo mm )
*Mobilladdare
*Kamera

Jag kommer nog ha med det mesta tror jag, har tänkt köpa mig en riktig filmkamera faktiskt också som ska med på förlossning och andvändas flitigt hemma sen så man kan göra lite egna vidor och kolla sen inte bara ha massa kort det är ju väldigt skillnad på en still bild och levande film.

Andra saker jag hade tänkt göra innan bebis kommer är att göra gipsmage såg på gravid vecka för vecka när Dessie gör det, tror det kan vara jätte kul att ha sen faktiskt. Så ska försöka hinna med det också, kanske kan be någon av mina vänner göra det på mig någon dag? Blir nog lätt att man skjuter upp det och så helt plötsligt kommer bebis så missar man att göra det, vilket skulle vara tråkigt när det är något som jag gärna vill.

Har ju även fotat varje månad ( inte i början ) men från ganska tidigt ändå ( då det började synas ) så ska bli kul att ha det dokumenterat på dom sätten det går faktsikt tycker jag för jag vet aldrig om jag kommer vara gravid igen ( man kan inte ta allt för givet ) Då är det ju kul att kunna ha, sen tycker jag att om man kan bli gravid igen och blir det kunna gemföra dom olika graviditerna. Så, så tänker jag lite. Kommer även ha en person till med på förlossningen, vem vet jag inte till 100% än men jag vet att Gustav är väldigt känslig när det gäller blod och allt ( förhoppningsvis kommer det gå jätte bra ) men ut i fall att så vill jag inte reskera att ligga där själv. Så någon mer kommer nog att vara med, kanske inte i rummet hela tiden men nära till hand ifall det skulle hända något som gör att Gustav väljer att gå ut eller liknande. Jag vill vara förberedd på det värsta, så man kan lösa det där och då ifall det gör det. Sen hoppas jag ju såklart att det inte gör det och det är jag och Gustav bara där inne som får uppleva detta tillsammans. Men jag gillar att planera i förväg och helst veta långt innan vad som kommer hända, hur det kommer kännas osv osv men i detta fallet går ju inte det så får göra det på mitt sätt så gott som det går.

Det blir en del saker som ska inhandlas ändå märker jag, har tänkt åka till Ullared för att inhandla en del av detta i Jan/feb då det är lite folk. Jobbar ju fram till sista jan som det ser ut nu kommer nog jobba så länge som jag kan ändå, för att jag kommer bli så trött på att bara gå hemma haha. Men man kan ju föda för tidigt också så känns som att jag kommer nog åka i mitten på feb så man hinner spara lite pengar, känns lite tajt att hinna det nu då man inte har så mycket kvar efter jul och allt.

Har ni kanske några råd och tips på vad jag bör köpa/ inte bör köpa som jag tagit upp här? Får ni gärna tipsa mig om det :)
Nyår brukar ofrast vara ganska överskattat, man tror att det ska bli så roligt och så bra men så blir det sällan. Men det stämde verkligen inte detta året, det blev så himla lyckat och jag är så glad och lycklig att lämna detta året bakom mig och blicka framåt.
 
Med dig vid min sida klara jag allt, för det är sant - kärlek övervinner allt. Nyår 2013

 
Året har bestått av toppar och dalar men skulle väl säga att året har varit till största delen dåligt faktiskt, började med att jag slutade prata med en nära vän då många misstag skedde. Det skedde faktiskt på nyår förra året, så det började väll inte jätte bra? Nyårs natten förra året gjorde jag och Gustav slut, eller slut och slut blev det väl aldrig men vi bråkade och sa det men pratade igenom det sen och bestämde oss för att ändå fortsätta, vilken start va? 
 
Inte den bästa, året fortsatte med ganska mycket jobb och festande ( för att vara jag ) brukar ju inte dricka speciellt mycket. Fick reda på att jag var gravid i juni då var det 20 veckors illamående, ett förhållande som gick upp och ner och en vänskap till alla vänner som låg i botten då många tror / trodde man inte kan / kunde göra nått som gravid. Vilket resulterade i att sommaren var fruktansvärt tråkig och jobbig, så detta året skulle jag inte kalla ett bra år alls. Så detta året kan bara bli bättre känner jag och jag vet att det kommer det om ca 2 månader är bebis här 
 
Hur sjukt är inte det, om 2 månader är jag mamma. Då är vi en familj, mamma, pappa och bebis.
 
I alla fall, tillbaka till nyår. Det var verkligen lyckat, vi har gjort lite varannart år har vi varit med mina vänner varannart år har vi varit med gustavs vänner. Första året var vi med mina vänner, där 12 slaget spenderades på akuten då Gustav ramlade i en trappa hos min kompis, slog i bak huvudet och svimmade ( året innan hade han skallat en högtalare och spräckt pannan, året innan det ramlade han i en backe och skrapade upp hela ansiktet ) hmm otur på nyår kanske? Dom två sista insesenaterna hände ju innan vi var tillsammans dock. På 12 slaget låg vi inne på akuten som sagt och var väll inte jätte glad över det, konstigt? Hade hellre varit kvar med vännerna och firat med Gustav såklart. Men så blev det inte och han lovade mig då att - nästa år ska jag gottgöra dig. Han var så söt och fin där och då ändå så det var lite mysigt ändå, men tråkigt såklart. Sjuksköterskorna hade fullt upp med annat än att hjälpa oss så han låg på en brits/ säng tills han tröttna och frågade om vi kunde åka hem? Så vi tog en taxi och åkte hem igen, tror vi sov hos mina föräldrar den natten bodde fortfarande hemma då. Vi blev tillsammans i oktober så hade bara varit tillsammans 2 månader när detta hände, då var allt fortfarande nytt, spännande och sådär pirrigt mysigt som det är i början. 


Nyår 2009

Året efter var vi med Gustavs kompisar, eller ja vi visste inte vart vi skulle vara alls förens några timmar innan vi kom dit faktiskt. Men det blev lyckat det året också, inga incedenter som hände det året iaf. Vad jag kommer ihåg, mer än att vi var jätte fulla och gustav ramlade nog ett par gånger.

min nyårs outfit 2010, körde på samma klänning detta året ;)

Detta året bodde jag mer eller mindre hos Gustav och vi hade i början av sommaren skaffat vår lilla bebis, Zera ( katt )

Hemma hos Wanter, tillsammans med bla Hanna och Peter ( peter är gustavs jobba kompis ) kände dom inte jätte bra här faktiskt så tyckte det var lite "stelt" men när man har en glad och go Hanna med sig så behöver man inte känna så. Hon är nog den roligaste och lätaste människan som finns, hur underbar som helst.( tjejen ni ser med blont hår )

Nyår 2011 var vi nog på var sitt håll om jag inte minns fel, vet att vi varit det ett år har inga bilder därifrån heller så måste nog nästan varit så. Då var jag med mina vänner hemma hos Oliwia ( där vi var iår också ) och han var någon annan stans, ingen aning om vart faktiskt.

Nyår 2012 var vi hemma hos Gustavs kompis simon ( men som var/är tillsammans med min kompis Malin och hon som bjöd folk så det var hos gustavs kompis men med mina vänner haha ) Men med en del av hans vänner också då han dels känner dom flesta och vissa av mina kompisar var/är tillsammans med hans vänner. Så det var liksom hälften hälften typ. ( det var ju detta nyår som jag pratade om ibörjan som slutade i en förlorad vänskap och nästan ett förhållande )

Nyår 2013 ( gårdagen alltså ) var vi hemma hos Oliwia som sagt och detta året var det MÅNGA folk där, jätte kul och det var också blandat. Här ute känner ju alla, alla eller så men man kan väll överlag säga att det var mina kompisar. Simon som hade det förra året var också där och det är ju Gustavs kompis ifrån början eller vad man ska säga, men han är ju plus one till min kompis Malin. Men det var jätte lyckat. Joakim och Noomie hade gjort all god mat, super duktiga och det var jätte gott oxfile med bakpotatis sallad och bea sås, till efterätt var det något gott gile aktigt med hallon. Vi lekte roliga lekar, som mitt lag van hihi, pratade, dansade, hade super kul och jag fick nyårs puss och hångel, inga nyårslöften detta året som jag sa innan 12 slaget eller så. Tror aldrig jag har haft nått riktigt sånt, sluta röka typ och lyckats hålla nogulunda. Pratade igenom saker med vännen som jag förra året slutade prata med, ville dock helst gjort det då hon va nykter. Kände att där och då kanske inte var riktigt rätt tillfälle men det slutade i alla fall med att vi bestämde oss för att "sluta fred" och försöka få tillbaka vänskapen vi hade då vi känt varan väldigt länge, sen vi var små då våra syskon är nära vänner. Så även om jag hellre hade tagit diskkutionen när hon också var nykter så kändes det ändå bra att prata igenom det, jag har släppt det för länge sen egentligen, det har varit jobbigt att ses ibland det tycker jag. Då vi har samma vänskaps krets det har varit lite, jaha ska hon dit ( om man pratat med någon och det bara varit hon och några där ) att man känt att, ja men då hoppar jag nog liksom och valt att inte gå dit. Och när alla har setts tillsammans har det också känts lite jobbigt ibland, men har inte varit arg över det på väldigt länge. Utan jag hade liksom gått vidare ifrån allt det, släppt det och fortsatt med mitt. Men som sagt kännt jätte skönt att vi fick pratat en del igår och valde att ändå försöka se om det kan funka, kommer väll aldrig bli som förr riktigt det har jag svårt att tro då både har förändrats väldigt mycket under detta året men det behöver inte betyda att det inte kan bli bra. Så det hoppas jag på, jag sa att jag var beredd att försöka om hon var så hur det blir. Vi bestämde oss i alla fall för att SLÄPPA det som varit helt och hållet och blicka framåt i stället för bakåt, gå vidare. 2014 kommer bli ett kanon år

Bilden är ifrån 2011 när Noomie fyllde 20 år. Några saknas dock men dom flesta är med <3


Kvällen slutade dock i lite mer kaos som gjorde att vi åkte hem då gustav blev puttad då han skulle gå imellan ett bråk och slog i ryggen ( som han har problem med sedan innan ) och fick jätte ont och ville åka hem så det gjorde vi vid 02.30 tiden någon gång, gick in till Gustavs föräldrar och önskade gott nytt år och pratade lite sen gick vi in och hade en perfekt avslutning på en väldigt lyckad nyår ;) ( bortsett ifrån bråken senare på kvällen då ) och somnade väl vid närmare 05-06.

 
Gott nytt år kära ni, skriver ett inlägg lite senare om nyår bjuder på min nyårs outfit så länge :)