Min åsikt om barn på dagis

Delade med mig av artikel ifrån aftonbladet på min Facebook 
 
Och fick direkt En massa kommentarer där folk blev upprörda märkte man. Min åsikt angående detta är att 
 
Jag vet att många föräldrar som är hemma och lämnar barnet / barnen ändå och inte har något jobb utan för att få egen tid och "utnyttjar" systemet bara typ. Att det är för jobbigt att ha dom hemma och jag måste ha egen tid typ. Det är DET jag tycker är fel när det blir så, jobbar man och inte kan vara hemma så är det så, har man inte råd så har man inte råd. Barn har det bra på dagis men går ju inte att gemföra med hemma, då det är JÄTTE stora grupper och personalen kan inte ge varje barn den tiden som den skulle fått hemma. Man är inte sämre/bättre förälder hur det än blir men dom som väljer att lämna fast dom inte behöver utan för att dom vill för sin egen skull ( för det finns folk som inte orkar vara hemma ) tycker att dom kanske borde tänkt 2-3 gånger innan dom skaffade barn. Om man ändå inte orkar ta hans om det sen utan tycker att dagis är jätte bra för ett barn på 1 år när mamma sysselsätter sig med att shoppa, träna och fika ( egen tid ) ist..
 
Tycker det är sogligt i dessa fall, att föräldrar inte "orkar" ha hand om sina egna barn och värderar sina egna behov och sig själv framför. Sen att vissa måste för att få mat på bordet liksom är inte samma sak, måste man så måste man. Och det är klart att dom flesta vill vara hemma med sina barn ( men alla vill faktiskt inte det ) dom sätter sina egna behov först och tycker det är - såå jobbigt att ha barnet/barnen hemma. Man behöver sova, städa, laga mat, handla osv och då är det ju jätte praktiskt att barnet kan vara på dagis under tiden. 
 
många vill sätta in sina barn fort för att få plats osv, men KAN man vara hemma så tycker jag att man ska vänta att sätta in sitt barn tills det är över 2 år. Det hoppas jag att jag kommer kunna, beror lite på vad man preoriterar, tror personligen att alla kan ta sig råd och tid till att spendera med sina barn men att folk väljer att inte göra det, medvetet. Detta sticker nog många i ögonen men det är väll dom som isf känner igen sig.. Detta är min åsikt sen hur det blir i Tures fall vet jah inte, får som sagt se och kan man inte vara hemma så kan man inte men då kanske kan ta en dag i veckan någon av föräldrarna. Eller ha dom 15 timmar osv, att vara 7-17 varje dag för en liten på 1 år känns hemskt ! Barnen har det jätte bra på dagis det tror och vet jag men det går inte att gemföra med hemma. På dagis är man i en grupp med ca 20 barn på 3 personla ganska omöjligt för dom att hinna med alla barn, på det sättet man skulle vilja ( pratar av egen erfarenhet som dagis fröken ) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback